2017. július 23., vasárnap, Lenke napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/betort-az-origohoz-fekete-gyor-1719088/

Betört az Origóhoz Fekete-Győr

A portál feljelenti a Momentum Mozgalom vezetőjét és társait
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője tegnap délután néhány társával együtt betört az Origó szerkesztőségébe, ahol jogtalanul felvételeket készített. A történtek miatt a portál feljelentést tesz.

A Momentum Mozgalom elnöke és stábja tegnap betört az Origó szerkesztőségébe, hogy kérdéseket tegyen fel a lapnál újságíróként dolgozó Kovács Andásnak, akiről később – bár elmondta, hogy nem járul hozzá semmilyen kép- és hanganyag felvételéhez – videót tettek közzé a párt Face­book-oldalán. Az újságíró a munkaszerződése értelmében sem nyilatkozhatott. A betörést és felvételkészítést Fekete-Győr András szerint az indokolta, hogy a portál „propagandagépként” funkcionál.

A Momentum csapata körülbelül 10-15 percet volt jogtalanul a szerkesztőségben, majd a vezérigazgató-helyettes felszólítására távoztak.

Lapunk megkeresésére az inzultált Kovács András elmondta, a portál feljelentést tesz az ügyben. Az újságíró úgy fogalmazott, megdöbbentőnek tartja, hogy egy magát komolynak mondó párt elnöke olyan jogsértésre vetemedik, hogy engedély nélkül betör egy magántulajdonban lévő épületbe. Hozzátette, ha ugyanezt a jogsértést Orbán Viktor vagy más fideszes politikus követte volna el egy ellenzéki médiummal szemben, már rég tüntetést szerveznének.

Forrás: Youtube

A párt elnöke engedély nélkül forgatott a szerkesztőségben

A Momentum akciójának feltételezhetően az volt az előzménye, hogy Kovács András e-mailben kérdéseket tett fel a pártnak arról, hogy kapcsolatban állnak-e Soros Györggyel, illetve kapnak-e tőle bármilyen anyagi támogatást. – Legjobb védekezés a támadás alapon megjelentek az irodában, majd 15 percig engedély nélkül videóztak – ismertette az Origó újságírója.

– Megdöbbentő, hogy egy politikai párt úgy gondolja, hogy csak azért, mert új, bárkivel szemben, bármelyik médiacsapattal, bármelyik újságíróval szemben bármit megengedhet. Ezt hibának gondolom – reagált Lázár János a Kormányinfón a Momentum akciójára. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: olyan már volt, hogy újságírók oknyomoztak politikusokkal szemben, de olyan még nem, hogy egy politikai szervezet vegzált volna újságírókat.
Az Index szerint a Momentum eddigi legrosszabb húzása volt a „látogatás” az Origóban, mivel jogsértő magánterületen engedély nélkül tartózkodni, Fekete-Győr András pedig nem tartotta be a politikai demonstrációk műfaji alapszabályait.

Kiemelt

Tízfontos

Ma már senki sem kérdőjelezi meg Austen helyét az irodalmi panteonban, mégis példa nélküli, hogy valamely szerzőt, ráadásul nőt, olyan dicsőségben részesítsenek, mint őt.

Poszt-trauma

Obama transzgender öröksége tovább élhet az amerikai hadseregben

Mehet a közös zuhanyzás.

Külhonban is magyarul

Történelmi bejelentést tett Tusnádfürdön az MTVA vezérigazgatója.

Merénylet

A rossz fújásnak is vannak fokozatai.

Újabb nehéztüzérrel támadnak a ballibek

Konrád György is feltűnt a színen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!