2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/belharcok-osztjak-meg-szelsojobb-taborat-1932751/

Belharcok osztják meg a szélsőjobb táborát

MI

Az új szélsőjobboldali mozgalom szombati zászlóbontójának meghirdetett résztvevői közül az Érpataki Modell Országos Hálózata és annak vezetője, Orosz Mihály Zoltán az utolsó pillanatban kerültek le a meghívottak listájáról. Ennek az az oka, hogy az érpataki polgármester a vecsési avató előtti napon új pártot jegyeztetett be. Így az Erő és Elszántság nevű mozgalmat csak az Identitesz és a Betyársereg nevű radikális szervezetek jegyzik alapítóként.

Budapest, 2013. április 12.
Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, a Mathias Corvinus Collegium és a Századvég Alapítvány Felelősen a cigány-magyar együttélésről címmel megrendezett konferenciáján a budapesti Ötkert klubban 2013. április 12-én.
MTI Fotó: Földi Imre

elárulta a nemzeti radikalizmus ügyét – reagált lapunknak László Balázs, az Identitesz elnöke, annak kapcsán, hogy a polgármester a vecsési zászlóbontó előtt alapított pártot. László Balázs elmondta: szombaton értesült a sajtóból, hogy Orosz pártként jegyeztette be a Rend és Igazságosság mozgalmat, amelynek nevét a Betyársereg javasolta. A szervezet elnöke szerint ezzel hátba szúrta őket az érpataki elöljáró, egyúttal megbontotta a szövetségük egységét.

 

– Orosz a továbbiakban nemkívánatos személy számunkra, mivel az egység és a bajtársiasság hívei vagyunk – fogalmazott László Balázs, aki hozzá­tette: a jövőben nem foglalkoznak Orosz Mihállyal és az általa bejegyzett párttal, az Erő és Elszántság mozgalom célja pedig az, hogy összefogja a radikális oldalt. Szavai szerint a későbbiekben párttá kívánnak alakulni, ám előtte felmérik mekkora a támogatottságuk. Az Identitesz vezetője arra is kitért, hogy a vecsési találkozón a Jobbik feloszlott helyi alapszervezetének vezetőjén kívül számos, még létező alapszervezet tagjai is jelen voltak és részt vettek az avatón.

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője Orosz Mihály lépéséről lapunknak csak annyit mondott: „Érpatak polgármestere aljas módon indult el önál­lóan”. Ettől függetlenül a radikális aktivista úgy vélekedett: a vecsési zászlóbontó sikeres volt, az eseményen közel ezren jelentek meg, és a történtek ellenére mennek tovább az általuk meghirdetett úton. Lapunk több ízben is kereste Orosz Mihály Zoltánt, ám az érpataki polgármestert lapzártánkig nem tudtuk elérni.

Hirdetés

Kiemelt

Martin Schulz vádaskodni kezdett a bukás után

Botrányosnak nevezte Angela Merkel német kancellár választási kampányát Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) pártelnök a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után a törvényhozásba bejutott pártok vezetőnek televíziós fórumán.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!