2016. július 30., szombat, Judit, Xénia napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/balog-zoltan-miskolcon-targyalna-a-pedagogusokkal-324976/

Balog Zoltán Miskolcon tárgyalna a pedagógusokkal

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felkérte Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét és a helyi tankerületi igazgatót, hogy szervezzenek meg egy találkozót szerdára a közelmúltban meghirdetett köznevelési párbeszéd jegyében, amelyen az ottani szülőkkel, igazgatókkal, pedagógusokkal egyeztetnek. A megbeszélésen részt vesz a tárcavezető is – tudta meg lapunk.

Balog Zoltán azért utazna Miskolcra, mert az általa összehívott köznevelési kerekasztal ellenére fáklyás felvonulást szerveznek a szakszervezetek a városba a jövő hétre. Csabalik Zsuzsától, az eseményt koordináló Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) miskolci titkárhelyettesétől megtudtuk: a szervezőket nem tartja vissza az sem, hogy a kormány a pedagógustársadalommal közösen kívánja kijavítani a tanárok által kifogásolt hibákat, megígérte a tanfelügyelettel és minősítéssel kapcsolatos adminisztráció jelentős csökkentését, a tantervi szabályozás felülvizsgálatát és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ reformjának folytatását. A tárcavezető bejelentette azt is, hogy 2020-ra minden általános iskolás ingyen kapja majd a tankönyveket.

Csabalik Zsuzsa titkárhelyettes kiemelte: más ágazatok, különösen az egészségügy és a szociális szféra szakszervezeteit is meg akarják nyerni a megmozdulás támogatására, szerveződik egy szakszervezeti akcióegység is. Mint mondta, szerintük nagy baj van az oktatásügyben, ezért rendszerszintű átalakítást tartanak szükségesnek.

A szombaton meghirdetett köznevelési kerekasztallal kapcsolatban megjegyezte: véleménye szerint ez csak az elégedetlenkedők megosztására szolgál. Úgy tűnik, a szakszervezetek kezdeményezésére rátelepedett a politika is. Az MSZP legalábbis újabb közleményben kritizálta a széles körű egyeztetések bejelentését. Ez azért is különös, mert korábban éppen az ellenzék hiányolta az oktatási kerekasztalt.

A fáklyás tüntetők felhívása szerint egyébként öt érdekképviselet vesz részt a rendezvényükön. A szakszervezet kezdeményezte az Országos Köznevelési Tanács és az Országos Közoktatás-politikai Tanács megalakítását is. Ma folytatódnak a szakszervezetek és a tárca közti tárgyalások is.

Hirdetés

Kiemelt

Csúcsberuházás

Alig néhány év telt el azóta, hogy az ország számos megalapozatlan bírálatot és kritikát kapott a kormány által választott gazdaságpolitikai irány miatt.

Poszt-trauma

Vágó István ezúttal Áderbe rúgott bele

A Gyurcsány-barát kvízmester hatalmas bakot lőtt.

Soros beindította a pénzágyúit: veszélyben a mesterterv

A spekuláns egyre szaporodó ráncait csak Hillary vasalhatja ki.

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Kapocs Nizza és München között: csemege összeesküvés elmélethez

Egy német újságíró mind a két helyszínen videón rögzítette a véres eseményeket.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!