2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/balog-zoltan-azoke-az-orszagoke-jovo-amelyeknek-eros-az-identitasuk-2335537/

Balog Zoltán: azoké az országoké a jövő, amelyeknek erős az identitásuk

MTI
Azoké az országoké a jövő, amelyeknek erős identitásuk van – mondta az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltánt a keresztényüldözésről tartott budapesti konferenciáról kérdeztek pénteken az M1 aktuális csatornán.

Balog Zoltán azt mondta, nagyon kevesen tudják, hogy a hitük miatt üldözött emberek közül ötből négy keresztény, mert azt hiszik, hogy a kereszténységen alapuló nyugati civilizáció a legerősebb. Emiatt is nagy szégyen szerinte, hogy „nem vagyunk képesek megvédeni” ezeket az embereket.

Fotó: MTI

A miniszter szavai szerint „ha mi, európaiak nem definiáljuk úgy magunkat, hogy a kereszténységen alapuló kultúrának és életmódnak a képviselői vagyunk, akkor mások definiálnak minket”.

Balog Zoltán kitért arra is, hogy Magyarország több mint egymilliárd forint értékben vitt oda segítséget, ahol baj van, akit pedig meghív, azt szeretné törvényes, legális körülmények között meghívni.

Ezért van egy ösztöndíjprogram, amelynek keretében 72 keresztény fiatal tanul az országban, de – hívta fel a figyelmet – a konferencián minden közel-keleti egyházi vezető elmondta, nem azt akarják, hogy a híveiket meghívják Magyarországra, ott akarnak élni, ahol születtek. Magyarország a többi között iskolát épített az iraki Erbílben és egy teljes falu felépítését vállalta – emlékeztetett a miniszter.

Ne csak „Hungary helps”, hanem „Central-Europa helps” is legyen!

Az emberi erőforrások minisztere a keresztényüldözésről rendezett budapesti konferencia pénteki, zárónapján tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra című nemzetközi konferenciára 32 országból több mint 300 résztvevő érkezett. Kiemelte: nemcsak az a feladat, hogy ott segítsenek, ahol a baj van, hanem az is, hogy felhívják a nemzetközi közvélemény figyelmét a témára, és nemzetközi összefogást kezdeményezzenek.

Hozzátette: szeretnének közép-európai összefogást megvalósítani, hogy ne csak az legyen, hogy „Hungary helps”, hanem az is legyen, hogy „Central-Europa helps”.

Balog Zoltán kiemelte: mindenkinek közös érdeke, hogy az az aktív, munka- és tanulásképes ifjú generáció, amelynek tagjai közül sok millióan útra kelnek Európa és Észak-Amerika felé, azt az országot gyarapítsa, ahol született. Kitért arra is, hogy a Stipendium Hungaricum program keretében hatezer fiatal tanul Magyarországon, akik visszatérnek majd hazájukba. Megjegyezte: ezen fiatalok negyven százaléka moszlim hátterű, de őket is szívesen látják, amennyiben a kultúránkat és törvényeinket tiszteletben tartják.

A miniszter bemutatta a tárca területért felelős új helyettes államtitkárát Azbej Tristant és az utazó nagykövetet Heltai Pétert, aki az egyes, nem csak a keresztényeket támogató segélyprogramok koordinálását is végzi.

Hirdetés

Kiemelt

Giovanni Trapattoni szívesen lenne magyar szövetségi kapitány

A 78 éves olasz mesteredző menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – mondta Bánki Erik elnökségi tag.

Poszt-trauma

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!