2017. október 21., szombat, Orsolya napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/bajban-van-kis-burka-2241190/

Bajban van a kis Burka is

Az apját és a nagyapját perújításban ítélték el emberölésért
A németországi Chemnitzben folyik per emberölés miatt Burka Richárd ellen. A vád szerint egy magyar prostituáltat ölt meg. A fiatalember apját és nagyapját a közelmúltban ítélték el perújításban Debrecenben, ugyancsak gyilkosságért.

A legifjabb Burkát azért állították bíróság elé a németországi Chemnitzben, mert a vád szerint 2016-ban, az egykori keletnémet városban megölte a prostituáltként dolgozó 23 éves magyar M. Noémit. Burka Richárdot idén tavasszal Magyarországon fogták el, majd kiadták a német hatóságoknak. A peré­ben hamarosan ítélet várható. A Freie Presse bírósági tudósítása szerint a férfi határozottan tagadta a perben, hogy ő gyilkolta meg Noémit.

Azt állította: aznap nagyon sokat ivott, majd a „kristály” nevű drogból is beszedett, ezután látogatott el a szomszéd házba, ahol két prostituált, köztük Noémi is élt. A magyar vádlott azt is vallotta, hogy mindkét nővel lefeküdt, amiért 70 eurót fizetett. Megmosakodott, majd továbbállt egy harmadik prostituálthoz, akinek­ a szolgálataiért egy aranygyűrűt adott, mivel elfogyott a pénze. A nyomozás során Noémi lakótársai felismerték a gyűrűt, amely akkor még a lány ujján volt.

Fotó: Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Idősebb és ifjabb Burka Ferenc a bíróság előtt

Burka Richárd annak az idősebb Burka Ferencnek az unokája, illetve ifjabb Burka Ferencnek a fia, akiket júniusban perújításban első fokon 12, illetve 10 év szabadságvesztésre ítélt a Debreceni Törvényszék egy 1999-es gyilkosság miatt. A fellebbezések miatt az ítélet nem jogerős. A perújításra többek között Burka Richárd vallomása alapján került sor, aki azt mondta: hallotta nagyapját és apját, amikor arról beszéltek, hogyan ölték meg évekkel ezelőtt az áldozatukat 1999-ben Újszentmargitán, ahol olyan súlyosan bántalmaztak egy férfit, hogy az belehalt sérüléseibe.

A helyszínről egy antennát vittek el. Apát és fiát 2002-ben elítélték, majd a megismételt eljárás során – 2005-ben – bizonyítottság hiányában felmentették a vád alól. A jogerős felmentő ítélet után az előzetes letartóztatás miatt 2007-ben az apa 20 millió, fia 25 millió forint kártalanítást kapott, amit azóta teljes egészében feléltek.

Hirdetés

Kiemelt

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!