2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/az-mszp-felajanlotta-szolgalatait-simicskanak-2067484/

Az MSZP felajánlotta szolgálatait Simicskának

A Fidesz szerint Botka László lebontaná az országhatárt védő kerítést
Molnár Gyula pártelnök nyíltan felajánlotta az MSZP szolgálatait Simicska Lajosnak a kormány leváltása érdekében. Mindeközben Vona Gábor kifejezésre juttatta, hogy szimpatizál Pogátsa Zoltán közgazdász nézeteivel, akit Botka László árnyékkormánya tagjaként ismert el.

Bár több időközi választáson a háttérben már eddig is együttműködött az MSZP és a Jobbik, a jelek szerint szintet lépett a két párt egymásra találása. A szocialisták elnöke, Molnár Gyula szerdán nyíltan felajánlotta az MSZP szolgálatait a Jobbik mögött álló Simicska Lajosnak, amikor arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy a Fidesz 2010-es hirdetései miatt tenne feljelentést az oligarcha egyik cége. Molnár úgy felelt: az MSZP ebben az ügyben egy hónapja tett feljelentést, így most feljelentéskiegészítéssel élnek majd, és felszólítják Polt Péter legfőbb ügyészt, ne azt nézze, hogy a feljelentésben milyen nevek szerepelnek, hanem azt, hogy a költségvetési csalás bűncselekmény.

Molnár Gyula pártelnök muníciót vár a milliárdos vállalkozótól

Fotó: Havran Zoltán

Molnár Gyula pártelnök muníciót vár a milliárdos vállalkozótól

Az MSZP elnöke továbbá azon véleményének adott hangot, hogy mindennek üzenete a politikusok számára az, hogy Simicska készen áll arra, hogy akár a saját megvádolása árán is leváltsa ezt a hatalmat. – Ebben, azt gondolom, mi segíteni fogunk neki, a politikai részét mi vállaljuk, ő pedig szállítsa hozzá nekünk a muníciót, mi készen állunk arra, hogy ezt a politikában képviseljük – fogalmazott Molnár Gyula.

Mindeközben Vona Gábor, a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésben méltatta Pogátsa Zoltán közgazdászt, akivel kapcsolatban az Echo TV már hetekkel ezelőtt közölte, hogy szeretné őt árnyékkormányában tudni az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László. Vona idézte Pogátsa egyik cikkét, miszerint az alacsony bérek miatt hiányzik az a kereslet a magyar gazdaságból, ami a hazai szektort termelékenyebbé tudná tenni. – Érdekes volt látni ezek után a béruniós plakátot… – jegyezte meg a Jobbik elnöke.

A Heti Válasz tegnapi számában Botka egyébként elismerte az Echo TV információját, miszerint Pogátsa mellett Andor László, az Európai Bizottság korábbi biztosa, illetve Komáromi Zoltán, az Együtt egészségügyi szakpolitikusa is árnyékkormánya tagja. – Nem árnyék-, hanem igazi kormányt akarok alakítani – hangoztatta az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Botka beszélt arról is, hogy amíg a magyar emberek – szerinte részben a kormányzati manipuláció miatt – félnek a migrációtól, „addig a kerítésnek állnia kell”. Megjegyezte ugyanakkor, szeretné, ha megszűnnének a félelmet kiváltó okok, mert „egyetlen jóérzésű ember sem élhet azzal a tudattal, hogy Európa közepén vasfüggönyök sorakoznak”.

– Bármilyen kettős beszédet is folytat Botka László, tudjuk, hogy az nem más, mint szemfényvesztés – reagált a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt hangsúlyozta: a valóság az, hogy az MSZP és Botka László minden erejével arra készül, hogy lebontsa a határvédő kerítést és bevándorlókkal árassza el Magyarországot. Botka először a Reutersnek adott interjúban ismerte el, hogy ha a szocialisták kerülnek hatalomra, akkor azon lesznek, hogy minél gyorsabban lebontsák a kerítést, majd erre Brüsszelben személyesen is ígéretet tett – írta a Fidesz.

Hirdetés

Kiemelt

Tállai András: 155 ezer ügyfelet segített a NAV támogató ellenőrzése

A jogkövetésre ösztönzés még az adóbevételekre is jótékonyan hat: nyár végéig 11 milliárd forintot hozott a támogató eljárás – emelte ki az államtitkár.

Poszt-trauma

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!