2016. június 26., vasárnap, János, Pál napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/az-en-gyerekem-nem-fog-diaksztajkolni-385153/

Az én gyerekem nem fog diáksztrájkolni!

„Többféle forgatókönyv van…van olyan is, hogy diáksztrájk” – mondta tegnap a HírTV-ben Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, aki jó ötletnek tartja azt a tiltakozási formát is, hogy a tantestület egésze elmegy betegállományba, vagy érettségi idején csinálnak valami olyat, ami „térdre kényszeríti az ellenfelet”.

Namármost: a jogtalan betegállományba vonulást táppénzcsalásnak hívják. Nem hiszem, hogy egy iskolaigazgatónak ilyen példát kéne mutatnia a tanítványainak, ha ez az aprócska cél létezik még a Telekiben. Továbbá:

Élénken emlékszem, amikor a liberális baloldal fröcsögött, ha diákokat látott tüntetni a szoci kormányok alatt. Hetekig gyalázták a Fideszt, amiért az szerintük bevitte a politikát az iskolába. Most meg diáksztrájkot akarnak? Na, ne! Ki fogja azt megszervezni? Azért azt megnézem, hogy mikor sztrájkoltatja a szakszervezet a gyerekemet! Az igazgató dönt majd? Be lesz írva az ellenőrzőbe, hogy „Tisztelt Szülő! Hétfőn kötelező diáksztrájkot tartunk, kérjük, gondoskodjon gyermeke alkalomhoz illő viseletéről (gázálarc, bukósisak, röplapozó táska), különben gyermeke sztrájktörőnek minősül. Az osztálypénzt transzparensek készítésre és barikádépítésre fordítjuk. Köszönettel, aláírás, dátum.”

Eddigi tapasztalataim alapján egyetlen gyereket sem ismerek, aki a sztrájk helyett mondjuk, inkább a trigonometria példákat választaná. Szóval az igazgató úr és társai, nagyon ügyesen használják ki a gyermeki naivitást. De ez nem pedagógia, hanem gátlástalan forradalmárkodás. Elképzelni sem tudom, milyen megmozdulást terveznek az érettségi idejére, de nyilván nem rajzszöget akarnak tenni a vizsgabiztosok székére. Értem én amúgy, hogy mi a baj a központosított oktatási rendszerrel.

Nekem is meredeknek tűnik, ha a mindennapos tesióra miatt a kémiaszertárban gyakorolják a medicinlabda dobást. Az én gyerekem osztálytermében is kiégett szeptemberben egy villanykörte, és valószínűsítem, hogy nem lesz kicserélve még a húszéves érettségi találkozóján sem, de ettől még nem fogok felhasználni 800 iskolányi gyereket és felheccelt szülőt politikai önmegvalósításomra.

Nekem nem az a bajom Pukli úrral, hogy tornacipőt vesz a ballagási öltönyéhez, hanem hogy most már ő az, aki túltolja a bringát.

Ha a Klik küldene krétát, esküszöm, hogy megdobálnám vele, a tanmenetéből pedig papírcsákót hajtogatnék a Mendreynek.

Lehet még elégedetlenkedni, hogy a pedellusnak miért nincs még életpálya modellje. Lehet még szervezni egy-két fáklyás felvonulást a Gépírók Országos Szakszervezetével meg az uránbányászokkal vagy az uberesekkel, de figyelmeztetnék: már rég túl vagyunk a tanárok totális szereptévesztésén.

Hirdetés

Kiemelt

Hosszabbítás után győzött Portugália és negyeddöntős

A horvátok a 116. percben kihagytak egy nagy helyzetet, majd az ellentámadás végén Quaresma megszerezte a párharc egyetlen találatát.

Poszt-trauma

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Emiatt a dal miatt zárhatnak ki minket az Eb-ről

Kering egy rigmus a magyar drukkerek között, amelyet jó lenne tartalékolni a lyoni mérkőzésen.

Így alázza a média a cigányokat

A szokásos pozitív diszkrimináció.

Farkasházyt ketten is leköpték cikkünk miatt

Gyalázatos orgánumok hazudnak milliárdokért.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!