2016. augusztus 27., szombat, Gáspár napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/atalakitasok-lesznek-a-honvedelmi-tarcanal-269326/

Átalakítások lesznek a honvédelmi tárcánál

A Honvédelmi Minisztérium (HM) szervezeti átalakítását tervezi Simicskó István honvédelmi miniszter. Lapunk úgy tudja, a tervezett átalakítás várhatóan érinti a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkársági szintjeit és egyes HM-tulajdonban lévő cégek vezetését is.

Információink szerint a változás biztosan kiterjed a tárca sajtóosztályára is, ahol a hatékonyság növelése és a jobb együttműködés érdekében várhatók személyi változások. Simicskó István a napokban a távirati irodának adott interjúban azt mondta: számára most az a legfontosabb, hogy áttekintsék az eddigieket, azt, hogyan végezték a munkájukat, levonják a tanulságokat és megvizsgálják, hogyan lehet tovább erősíteni az ország biztonságát. Ehhez szerinte a minisztériumi struktúrát is át kell tekinteni: jól működik-e, megfelelően szolgálta-e az ország biztonságát a minisztériumi apparátus.

– Gyors döntésekre, gyors végrehajtásra van szükség – mondta a honvédelmi miniszter, aki hozzátette, hogy fejleszteni, erősíteni kell a Magyar Honvédséget, s meg kell becsülni a katonákat, akik a közelmúlt válsághelyzeteiben is bizonyították, tisztességgel helytállnak és szolgálják a hazát. A miniszter az Inforádiónak már úgy fogalmazott: a Magyar Honvédség idén is prioritásként kezeli a menekültválság következményeinek kezelését. – Ma a világban körülbelül 250 millió ember potenciális migráns, erre fel kell készülnünk.

Egyébként eddig is ezt tettük: Magyarország volt az első, amely intézkedéseket tett és igyekezett tisztességgel kezelni a migrációs problémát. Meglátjuk, hogy az Európai Unió merre halad. Vannak lépések, amelyek azt mutatják, hogy bizonyos értelemben érzékelik ennek a veszélyét – mondta a honvédelmi tárca irányítója, aki szerint az illegális bevándorlók tömegei által okozott válság tapasztalatai alapján meg kell vizsgálni, hogy a Magyar Honvédség kellő gyorsasággal reagál-e a feladatokra. – Meg kell nézni, megfelelőek voltak-e a Honvédelmi Minisztérium és a vezérkar strukturális rendszerében a döntési mechanizmusok, kellő időben, kellő gyorsasággal tudtunk-e reagálni a kihívásokra, túl azon, hogy tisztességgel helytálltak a katonáink.

Ezeket mind-mind érdemes végiggondolni, és adott esetben kicsit foglalkozni a minisztérium szervezeti rendszerével is: lehet-e bürokráciát csökkenteni, lehet-e gyorsítani a folyamatokat. Ezek szervezeti átalakításokat is jelenthetnek majd – sorolta Simicskó István. – A legfontosabb cél, hogy a katonák garantálni tudják Magyarország biztonságát, ennek kell sok mindent alárendelni – tette hozzá. A miniszter hangsúlyozta, hogy ennek érdekében szeretné a különböző szervezeti döntéseket meghozni.

A tárcavezető az idén várható változásokról szólva beszélt arról is, hogy további jelentős fejlesztésekre, erősítésre számíthat a honvédség a katonák megbecsülésének jeleként. Ezt a célt szolgálja, hogy 2002 óta első alkalommal 2016-ra sikerült teljes körű illetményfejlesztést megvalósítani, amelynek nyomán 2019 januárjáig átlagosan mintegy 50 százalékkal növekszik a katonák illetménye. Emellett a 2016-os fejlesztések részeként a honvédelmi tárca a katonai állomány felszerelését, ruházatát is a kor színvonalának megfelelővé teszi.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Meleg és száraz őszi időjárásban reménykednek a gazdálkodók

Ha beigazolódnak a várakozások, akkor idén több mint nyolcmillió tonna kukorica kerülhet a magtárakba, ami az elmúlt évek egyik legjobb eredményének számít.

Poszt-trauma

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!