2017. március 29., szerda, Auguszta napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/arnyekban-maradt-arnyekkormany-1417228/

Árnyékban maradt árnyékkormány

A szocialisták egyelőre nem nevezik meg a szakpolitikusaikat
Legalább egy hónapot csúszik az MSZP árnyékkormányának szombatra meghirdetett bemutatása. A terveket Botka László elhúzódó tárgyalásai, illetve programhirdetése írta felül – tudtuk meg.

Hiába jelentette be Molnár Gyula, az MSZP elnöke januárban, hogy pártja február 18-tól árnyékkormányszerű működésbe kezd, a Magyar Idők választmányi forrásokból úgy értesült: legalább egy hónapig még nem fogják megnevezni azokat a szakpolitikusokat, akikkel együtt kívánnak működni.

A Magyar Idők úgy tudja: a csúszás oka, hogy elhúzódtak Botka Lászlónak a baloldali ellenzéki pártokkal való tárgyalásai, illetve az, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje sajtóhírek szerint szombaton tervez zászlót bontani és programot hirdetni. Az MSZP a gazdasági, egészségügyi, jogi és szociális területen akar külsős szakpolitikusokkal kiegészített árnyékkormányt alakítani, amelyet a szombati választmányi ülésen kívántak bemutatni. Molnár Gyula korábban azt mondta: három-négy olyan, nem az MSZP környékéről érkező szakpolitikusról van szó, akik a pártból ismert arcokkal együtt a kormány mondataira az árnyékkormány szereplőiként válaszolnak majd.

Hiller István a Magyar Időket a közelmúltban arról tájékoztatta: gőzerővel folyik az MSZP saját értelmiségi, szakmai holdudvarának fel-, illetve újraépítése.

Forrás: Kurucz Árpád

Botka László szombaton programot hirdethet

Az MSZP választmányának elnöke akkor elmondta: a szocialista párt június végi kongresszusa után felkér több tucat vezető értelmiségit, hogy segítsék a párt munkáját. Köztük vannak olyanok, akik korábban kapcsolatban voltak az MSZP-vel, és olyanok is, akiknek sem a szocialistákkal, sem más pártokkal nem volt kapcsolatuk.

– Harminchét ilyen felkérés történt, amit harmincnégyen elfogadtak. Ketten tartós külföldi munka miatt nem tudták vállalni a megbízást, és csak egy személy utasította vissza – jelentette ki a szocialista politikus. Tájékoztatása szerint azóta különböző témákban különböző munkacsoportok alakultak, ezekben jelenleg 140-150 egyetemi ember, művész, környezetvédő, jogász, újságíró dolgozik. A szakmai műhelyek munkájáról Hiller csak az eredmények után kíván részletes tájékoztatást adni.

Annyit azonban elmondott, hogy az MSZP választmánya is folyamatosan tárgyal a munkacsoportok témáiról.

Üzengetés

Az önjelölt Botka László két hónap alatt szétverte az ellenzéket – írja a DK kibeszélőblogja, a Nyugati fény. Mint fogalmaznak: „Az MSZP hozta a szokásos sunyi tempót, ami miatt minden ép érzékű ember hideg­rázást kap a szocialistáktól. Az MSZP ugyanis előbb szavakban elkötelezte magát a demokratikus előválasztás mellett, majd miután Botka decemberben ukmukfukk bedobta a saját önjelöltségét, gond nélkül besoroltak mögé.” „Két hónappal Botka viharos be­jelentkezése után távolabb vagyunk a kormányváltástól, mint annak előtte” – írja a DK-s blog.

 

Hirdetés

Kiemelt

Mostantól mindennap láthatják a Hegyvidéken Papp Lacit

A háromszoros olimpiai bajnok ökölvívólegenda egész alakos szobrát a főváros XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ mellett avatták fel.

Poszt-trauma

Nagy Bandónak elmentek otthonról

Sárga stigmát rakatna a „nemfideszesekre”.

Molnár Gyula Csipkerózsika szerepét vállalta

Mindenkinek van egy álma, a szoci pártelnöknek is.

Jó helyre került a hat éveseknek szánt felvilágosító kifestő

Az elemzés nem mélyreható, ellentétben Apával.

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!