2017. augusztus 19., szombat, Huba napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/amerikai-nagykovetseg-nem-tudni-jol-magyar-1829647/

Amerikai Nagykövetség nem tudni jól magyar

Talán sok olvasónk emlékszik még a budapesti amerikai nagykövetség korábbi ideiglenes ügyvivőjére, Andre Goodfriend-re, aki munkakörén alaposan túlterjeszkedve több alkalommal is nyíltan beavatkozott a magyar belpolitikába. (Sokan Soros György magyarországi helytartójaként tekintettek rá.)

A már-már elfeledett „jóbarát” után néhány évvel, ismét ideiglenes ügyvivő irányítja az USA követségét.

David J. Kostelancik aki 2014-2015-ben még az amerikai kongresszus Helsinki Bizottságának külügyminiszteri főtanácsadója volt  minden bizonnyal méltó utódja lesz Mr. Goodfriendnek, hiszen az Amerikai Nagykövetség 14-én a következő közleménnyel örvendeztette meg a Soros által finanszírozott szervezeteket, szimpatizánsaikat, na meg a körülöttük legyeskedő ellenzéki médiát:

„Az Egyesült Államokat aggodalommal tölti el, hogy a magyar parlament elfogadott egy olyan jogszabályt, amely méltánytalanul sújtja a magyar civil szervezetek egy célzott csoportját, akik közül sokan a korrupció elleni harcot, valamint az emberi jogok és a polgári szabadságjogok védelmét tekintik fő feladatuknak. Ez az új törvény megbélyegez helyi szervezeteket — különösen azon kormányzati kommunikáció kontextusában, mely a külföldről támogatást kapó civil szervezeteket úgy ábrázolja, mint amelyek a társadalom érdeke ellenében tevékenykednek –, és elrettentő hatással lesz a magyarok önszerveződésére és azon képességére, hogy aggodalmaikat demokratikus úton hozzák a kormány tudomására. Amennyiben életbe lép, a törvény visszalépést fog eredményezni a NATO, az EU és az EBESZ által képviselt egyesülési jog és szólásszabadság érvényesülése tekintetében, valamint a civil szervezetek támogatása iránti közös elkötelezettségünkben. Azon állítások, melyek szerint ez a jogszabály az Egyesült Államokban létező Idegen Ügynökök Bejegyzéséről szóló Törvényen alapul, nem valósak.”

Mivel feltételezni bizonyára senki sem meri, hogy a téves, félremagyarázott és képtelen állításoktól hemzsegő néhány mondatot a kísértetiesen hasonló kijelentéseket hangoztató TASZ vagy a Magyar Helsinki Bizottság, esetleg valamelyik hasonló civil szervezet mondta tollba, arra meg végképp nem gondolhatunk, hogy Magyarország belügyeibe való beavatkozás kísérletét éljük meg (ismét?), az egyszeri olvasó csak arra következtethet, hogy Amerikai Nagykövetség nem tudni jól magyar, ezért Amerikai Nagykövetség nem tudni jól értelmezni magyar jogszabályok.

Kiemelt

Lázár János: Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké

Ezeréves államiságunk kötelességünké teszi azt, hogy az Európa jövőjéről szóló vitákban hallassuk hangunkat – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Poszt-trauma

Hátborzongató dolgot hallott a muszlim nőtől a világhíres magyar

Nem a félelemtől dermedt jéggé.

Kálmán Olga megtalálta az iszlamista terror fő felelősét

A magunk részéről ehhez csak gratulálni tudunk.

Barcelonában imádták a migránsokat

„Fogadjuk be őket most!”

Politikamentesen Szent László ereklyéjéről

Csúcstechnológiával is maradt titok a kutatás után.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!