2017. április 26., szerda, Ervin napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/aljas-indokbol-ragalmazott-csepeli-szocialista-1426927/

Aljas indokból rágalmazott a csepeli szocialista

Szenteczky János a kerületi lakásmutyi miatt is felelhet
Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás miatt jogerősen elítélték Szenteczky Jánost. A csepeli MSZP elnöke, fővárosi alelnöke jelenleg a párt csepeli-soroksári országgyűlési képviselőjelöltje is. A XXI. kerületi politikus a csepeli lakásmutyiként elhíresült bűncselekmény-sorozatban szintén vádlottként áll a bíróság előtt.

Szenteczky János a XXI. kerületben ismert internetes lap, a Csepel.info hírblog nevével visszaélve adott ki egy újságot a 2010-es önkormányzati választások idején – derült ki a jogerős ítéletből. A bíróság szerint az MSZP-s politikus a lapban titokban készített és manipulált diktafonos hangfelvételeket, valamint valótlan állításokat használt fel fideszes politikai ellenfelei – mások mellett Németh Szilárd és Borbély Lénárd – befeketítésére. Az újságot 11 ezer példányban nyomtatták ki, s ebből háromezret szét is osztottak, amikor a terjesztőket tetten érték.

Az ügyből botrány és rendőrségi feljelentés lett. Szenteczky János tagadta, hogy köze lenne a rágalmazási ügyhöz, a tények és a tanúvallomások azonban ellentmondtak neki. A tárgyalásokon sorra kiderült, hogy nem mond igazat. A politikus polgármester-jelöltként próbált meg politikai előnyhöz jutni a kampányban. A Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt találta jogerősen is bűnösnek Szenteczkyt, akinek 375 ezer forint büntetést és a bűnügyi költségeket kell megfizetnie.

Manipulált felvételekkel próbálta lejáratni ellenfeleit

Forrás: Facebook

Manipulált felvételekkel próbálta lejáratni ellenfeleit

Az MSZP politikusát más bűncselekmények elkövetésével is megvádolta az ügyészség. Az egyik a csepeli lakásmutyiként elhíresült bűncselekmény-sorozat. A vádhatóság szerint Szenteczky a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként az önkormányzati rendeleteket kijátszva rászorulóknak szánt szociális lakásokat juttatott kivételezett embereknek, így az akkori rendőrkapitánynak is. Az ingatlanokat egy MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező cég a piaci ár sokszorosáért újította fel, de a kifizetett munkák jelentős részét nem végezték el. Fél évvel később a bérlők a pia­ci ár harmadáért megvehették, majd ezt követően piaci áron értékesítették az ingatlanokat.

Más ügyben is előkerült a csepeli szocialista vezető neve. A bíróság 3,7 millió forint és járulékai visszafizetésére kötelezte tavaly decemberben a Hőrich és Varga ügyvédi irodát. Ez az iroda védte a már említett lakásmutyiügyben Szenteczkyt. Az ítélet alapján a politikus közpénzből fizette az ügyvédeit, ezért kellett az irodának közel 5,5 millió forintot visszafizetnie az önkormányzatnak. Ezen ügyben azonban Szenteczkynek mégsem kell aggódnia, ugyanis a bíróság a közpénz ilyen módon, magáncélra történt felhasználását nem minősítette bűncselekménynek.

Kiemelt

Nyolcgólos Ferencváros-győzelem

A címvédő Ferencváros esélyt sem adott ellenfelének, a harmadosztályú Budafoknak a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében: Thomas Doll együttese 8-0-ra ütötte ki riválisát.

Poszt-trauma

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 2.

Így és ezért válhat a „független sajtóorgánum”, a hírgyár távolról irányított hírmanipulációs és politikai agitációs központtá.

Így kell Soros György lelkét simogatni

Ahogy a 444-nél a független, szabad újságírást értelmezik

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!