2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/akar-orokre-eltilthatjak-gyerekektol-pedofilokat-2328040/

Akár örökre is eltilthatják a gyerekektől a pedofilokat

Tárgysorozatban van, és a jövő héten kezdi el tárgyalni az Országgyűlés azt a módosító javaslatot, amely a gyermekek védelme érdekében – különös tekintettel a pedofil-bűncselekményekre – szigorítaná a Btk-t. A Selmeczi Gab­riella, Répássy Róbert és Németh Szilárd fideszes képviselők által jegyzett módosító javaslat szerint az a személy, aki 18 év alatti gyermek ellen követett el nemi erkölcs, illetve a nemi élet szabadsága elleni bűncselekményt, véglegesen eltiltandó minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely azzal jár, hogy gyerekek vannak rábízva. A dokumentum szerint végleges eltiltás vonat­kozna a gyermekfelügyeletre, -nevelésre, -gondozásra, illetve -gyógykezelésre. A módosítás értelmében ugyanígy eltiltják foglalkozásuktól azokat a szexuá­lis bűnözőket, akik a gyerekkel ha­talmi vagy befolyási viszonyban vannak.

A módosító javaslat általános indoklása szerint a Fidesz kiemelt figyelmet fordít a gyermekek védelmére. „Ezeknél a különösen visszataszító, gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeknél mind az elrettentés, mind pedig a fokozott védelem a társadalom egészének egyetértésével találkozik” – írják a beterjesztők, akik szerint a pedofil szexuá­lis ragadozóknak a munkájuktól való eltiltás erősíti a törvény elrettentő erejét és a kiszolgáltatott gyermek védelmét is.

Fotó: 123RF

A kicsiknek fokozott védelemre van szükségük

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetőjeként a szeptember 12-i frakcióinfón a végleges eltiltásról szóló módosítás mellett úgy érvelt: „eddig a bün­tető törvénykönyvben ez a bírói mérlegelés körébe tartozott”, azonban az elmúlt időszak tapaszta­lata azt mutatta, hogy a gyermekek fokozott védelme megköveteli ezt a módosítást. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a korábbi szabályozás lehetőséget teremtett a bűnismétlésre. A módosítás egyik legnagyobb vihart kavart előzménye a bicskei gyermekotthonban történt eset. Az intézmény vezetője a vád szerint éveken át zaklatott több rábízott fiatalkorút.

Amennyiben az Országgyűlés megszavazza a törvénymódosítást, az legkorábban december 1-jén léphet hatályba.

Hirdetés

Kiemelt

Giovanni Trapattoni szívesen lenne magyar szövetségi kapitány

A 78 éves olasz mesteredző menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – mondta Bánki Erik elnökségi tag.

Poszt-trauma

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!