2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/adventi-vasaranak-bevetelet-koraszulottek-segitesere-forditja-ficsak-2471470/

Adventi vásárának bevételét a koraszülöttek segítésére fordítja a Ficsak

MTI
Idei jótékonysági adventi vásáruk bevételét a koraszülöttek segítésére fordítják – mondta Somogyi-Soós Anita, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) képviselője az M1 aktuális csatornán pénteken.

Somogyi-Soós Anita ismertette: a kezdeményezés a hazai családszervezetek összefogására épül, több mint 50 szervezet tagjai készülnek hetek óta különböző kézműves portékákkal. A vásár bevételét száz százalékban a koraszülöttekre fordítják, az adományokat a Melletted a helyem egyesület segítségével juttatják célba.

Közölte: a vásárt második alkalommal rendezik meg december 3-án, ezúttal a Millenárison; sztárok, közéleti személyiségek is melléjük álltak, színpadi és gyerekprogramok is lesznek.

A műsorban Nádor Csabát, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Perinatális Intenzív Centrumának (MH EK PIC) vezetőjét arról kérdezték, hogy ultrahangkészüléket vásárol a Honvédelmi Minisztérium a centrumnak. Nádor Csaba elmondta: nagyjából 220-240 koraszülöttet gondoznak a kórházban, közülük nyolcvan baba tömege a másfél kilogrammot sem éri el.

Közölte: az új ultrahangkészülékkel lehetővé válik, hogy kardiológiai betegséggel, szívfejlődési rendellenességgel született gyermekeket is nagyon jól diagnosztizáljanak.

Hozzáfűzte: fontos, hogy közben a családok ott vannak a gyermekek mellett, az édesanyának azért is, hogy a bőrkontaktussal minél előbb elinduljon az anyatej-elválasztása, mert az anyatej „gyógyszer” a koraszülött babáknak.

Elmondta azt is: a Ficsakkal együttműködve a Melletted a helyem egyesület lehetőséget kap arra, hogy kórházi anyatejfejőgépeket juttasson el minél több koraszülött osztályra.

Kiemelt

Hipp-pel végre megjött a szerencse

Reménytelennek tűnt a helyzete, de remek hajrával rukkolt ki az ősszel kétszer is edzőt váltó Haladás az NB I-ben. A furcsa idényről Halmai Gábor résztulajdonossal beszélgettünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!