2016. július 28., csütörtök, Szabolcs napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/a-meghekkelt-gyurcsany-382651/

A meghekkelt Gyurcsány

Az amerikai PBS tévécsatornán vetített Memory Hackers című dokumentumfilmben nemrég néhány tudós azt állította, hogy törölni lehet az ember nemkívánatos emlékeit. A tudományos felfedezés mérföldkő lehet az agykutatásban, de ahhoz, hogy a módszert sikerrel alkalmazhassák a klinikai pszichiátriában, még sok kísérletre van szükség.

A múlt szombat után úgy tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc remek alanya lehetett ennek a kísérletnek. Az új tudományos módszerrel szinte minden „nemkívánatos” emlékét törölhették. Nyomtak rajta egy resetet, és kilökték a közönség elé.

Szombati fellépése a DK kongresszusán ütős politikai klippel indult. Gréczy Zsolt és dán filmrendező legyen a talpán, aki ennél depresszívebb filmet össze tud állítani az Orbán-rendszerről. Az ő értelmezésük szerint egy feudális monarchia bangladeshi életszínvonalra züllesztette hazánkat, amihez képest Tarr Béla Sátántangója egy amerikai romkom. Ebben az országban a Lázárral összekacsintó Rogán lopja el a tanárok krétáját, ahol hiába adózunk egyre többet, úgyis lenyúlja egy oligarcha és stadiont épít belőle, a fiatalok elmenekülnek az országból, és sosem térnek vissza. Sivárság, kilátástalanság, kétségbeesés.

Persze a DK igazából csak azt akarta mondani, hogy a szemlőhegyi villából nézve Magyarországon felmérhetetlen a nyomor, az Altus szinte alig kap megrendelést az Európai Uniótól. Gyurcsány már a Motimot is kénytelen volt nyomott áron eladni, hogy Toto kutyának és a Demokratikus Koalíciónak jusson gumicsont.

A klip végén elhalkult a szomorú hegedűszó, a hallgatóság mégsem tudott felocsúdni az Orbán-kormány gaztetteinek és népnyomorító intézkedéseinek felsorolásából. De aztán színpadra lépett a meghekkelt emlékezetű Gyurcsány, akinek a miniszterelnöksége alatt nem volt gyerekszegénység, kórházi várólista, alacsony volt az államháztartás hiánya, nem nyúlták le a közvagyont, emelkedtek a nyugdíjak, és nem lövöldöztek állat módjára gumilövedékkel a rendőrök, a kormányfő pedig olyan őszinte volt, hogy amikor kellett, kiállt a nép elé, és elmondta az igazságot, és még a főiskolai szakdolgozatát is bemutatta a nyilvánosságnak, ha kérték.

Ha mi nem így emlékszünk, nem baj, majd átesünk mi is egy memóriatörlésen.

Gyurcsány egyébként is azt üzente a Fidesznek, hogy elég az „elmúltnyolcévezésből”! Ezzel amúgy a legmesszebbmenőkig egyet tudok érteni. Ha valóban van olyan módszer, amellyel a rossz emlékek törölhetők, akkor Gyurcsányhoz hasonlóan én is kisatíroznám a memóriámból a szocik nyolc évét. De megvárnám, amíg a tudomány eljut arra a szintre, hogy meg nem történtté tudja tenni a gyurcsányi időszakot.

Hirdetés

Kiemelt

Az ellenzéki szereplőket pánikhangulat jellemzi

Az ellenzéki szereplőket ebben a kezdeti időszakban egyelőre pánikhangulat jellemzi: fogalmuk sincs, hogy mit kellene tenniük.

Poszt-trauma

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Kapocs Nizza és München között: csemege összeesküvés elmélethez

Egy német újságíró mind a két helyszínen videón rögzítette a véres eseményeket.

Gyurcsány anyósa jelentett

Most meg kéne lepődnünk?

Az albánok beárazták Thomas Dollt

Nem dicsérhetjük a magyar futballistákat sem, méltatlan volt a Fradi-mezhez a szerdai produkció.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!