2016. június 28., kedd, Levente, Irén napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/a-meghekkelt-gyurcsany-382651/

A meghekkelt Gyurcsány

Az amerikai PBS tévécsatornán vetített Memory Hackers című dokumentumfilmben nemrég néhány tudós azt állította, hogy törölni lehet az ember nemkívánatos emlékeit. A tudományos felfedezés mérföldkő lehet az agykutatásban, de ahhoz, hogy a módszert sikerrel alkalmazhassák a klinikai pszichiátriában, még sok kísérletre van szükség.

A múlt szombat után úgy tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc remek alanya lehetett ennek a kísérletnek. Az új tudományos módszerrel szinte minden „nemkívánatos” emlékét törölhették. Nyomtak rajta egy resetet, és kilökték a közönség elé.

Szombati fellépése a DK kongresszusán ütős politikai klippel indult. Gréczy Zsolt és dán filmrendező legyen a talpán, aki ennél depresszívebb filmet össze tud állítani az Orbán-rendszerről. Az ő értelmezésük szerint egy feudális monarchia bangladeshi életszínvonalra züllesztette hazánkat, amihez képest Tarr Béla Sátántangója egy amerikai romkom. Ebben az országban a Lázárral összekacsintó Rogán lopja el a tanárok krétáját, ahol hiába adózunk egyre többet, úgyis lenyúlja egy oligarcha és stadiont épít belőle, a fiatalok elmenekülnek az országból, és sosem térnek vissza. Sivárság, kilátástalanság, kétségbeesés.

Persze a DK igazából csak azt akarta mondani, hogy a szemlőhegyi villából nézve Magyarországon felmérhetetlen a nyomor, az Altus szinte alig kap megrendelést az Európai Uniótól. Gyurcsány már a Motimot is kénytelen volt nyomott áron eladni, hogy Toto kutyának és a Demokratikus Koalíciónak jusson gumicsont.

A klip végén elhalkult a szomorú hegedűszó, a hallgatóság mégsem tudott felocsúdni az Orbán-kormány gaztetteinek és népnyomorító intézkedéseinek felsorolásából. De aztán színpadra lépett a meghekkelt emlékezetű Gyurcsány, akinek a miniszterelnöksége alatt nem volt gyerekszegénység, kórházi várólista, alacsony volt az államháztartás hiánya, nem nyúlták le a közvagyont, emelkedtek a nyugdíjak, és nem lövöldöztek állat módjára gumilövedékkel a rendőrök, a kormányfő pedig olyan őszinte volt, hogy amikor kellett, kiállt a nép elé, és elmondta az igazságot, és még a főiskolai szakdolgozatát is bemutatta a nyilvánosságnak, ha kérték.

Ha mi nem így emlékszünk, nem baj, majd átesünk mi is egy memóriatörlésen.

Gyurcsány egyébként is azt üzente a Fidesznek, hogy elég az „elmúltnyolcévezésből”! Ezzel amúgy a legmesszebbmenőkig egyet tudok érteni. Ha valóban van olyan módszer, amellyel a rossz emlékek törölhetők, akkor Gyurcsányhoz hasonlóan én is kisatíroznám a memóriámból a szocik nyolc évét. De megvárnám, amíg a tudomány eljut arra a szintre, hogy meg nem történtté tudja tenni a gyurcsányi időszakot.

Hirdetés

Kiemelt

Áder János: az ’56-os események megmutatták a kommunista hatalom gyengeségét

Hiába fojtották vérbe a magyar forradalmat, a lengyelek és a magyarok számára akkor világossá vált, hogy a kommunista hatalom meg fog bukni.

Poszt-trauma

Farkasházy nem tud leállni

Kálmán Olga próbálta nyugtatni.

Homoszexuális rendőrök és az Unió válsága

Ne csodálkozzunk, hogy az angolok kiléptek.

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Emiatt a dal miatt zárhatnak ki minket az Eb-ről

Kering egy rigmus a magyar drukkerek között, amelyet jó lenne tartalékolni a lyoni mérkőzésen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!