2016. augusztus 25., csütörtök, Lajos, Patrícia napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/a-meghekkelt-gyurcsany-382651/

A meghekkelt Gyurcsány

Az amerikai PBS tévécsatornán vetített Memory Hackers című dokumentumfilmben nemrég néhány tudós azt állította, hogy törölni lehet az ember nemkívánatos emlékeit. A tudományos felfedezés mérföldkő lehet az agykutatásban, de ahhoz, hogy a módszert sikerrel alkalmazhassák a klinikai pszichiátriában, még sok kísérletre van szükség.

A múlt szombat után úgy tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc remek alanya lehetett ennek a kísérletnek. Az új tudományos módszerrel szinte minden „nemkívánatos” emlékét törölhették. Nyomtak rajta egy resetet, és kilökték a közönség elé.

Szombati fellépése a DK kongresszusán ütős politikai klippel indult. Gréczy Zsolt és dán filmrendező legyen a talpán, aki ennél depresszívebb filmet össze tud állítani az Orbán-rendszerről. Az ő értelmezésük szerint egy feudális monarchia bangladeshi életszínvonalra züllesztette hazánkat, amihez képest Tarr Béla Sátántangója egy amerikai romkom. Ebben az országban a Lázárral összekacsintó Rogán lopja el a tanárok krétáját, ahol hiába adózunk egyre többet, úgyis lenyúlja egy oligarcha és stadiont épít belőle, a fiatalok elmenekülnek az országból, és sosem térnek vissza. Sivárság, kilátástalanság, kétségbeesés.

Persze a DK igazából csak azt akarta mondani, hogy a szemlőhegyi villából nézve Magyarországon felmérhetetlen a nyomor, az Altus szinte alig kap megrendelést az Európai Uniótól. Gyurcsány már a Motimot is kénytelen volt nyomott áron eladni, hogy Toto kutyának és a Demokratikus Koalíciónak jusson gumicsont.

A klip végén elhalkult a szomorú hegedűszó, a hallgatóság mégsem tudott felocsúdni az Orbán-kormány gaztetteinek és népnyomorító intézkedéseinek felsorolásából. De aztán színpadra lépett a meghekkelt emlékezetű Gyurcsány, akinek a miniszterelnöksége alatt nem volt gyerekszegénység, kórházi várólista, alacsony volt az államháztartás hiánya, nem nyúlták le a közvagyont, emelkedtek a nyugdíjak, és nem lövöldöztek állat módjára gumilövedékkel a rendőrök, a kormányfő pedig olyan őszinte volt, hogy amikor kellett, kiállt a nép elé, és elmondta az igazságot, és még a főiskolai szakdolgozatát is bemutatta a nyilvánosságnak, ha kérték.

Ha mi nem így emlékszünk, nem baj, majd átesünk mi is egy memóriatörlésen.

Gyurcsány egyébként is azt üzente a Fidesznek, hogy elég az „elmúltnyolcévezésből”! Ezzel amúgy a legmesszebbmenőkig egyet tudok érteni. Ha valóban van olyan módszer, amellyel a rossz emlékek törölhetők, akkor Gyurcsányhoz hasonlóan én is kisatíroznám a memóriámból a szocik nyolc évét. De megvárnám, amíg a tudomány eljut arra a szintre, hogy meg nem történtté tudja tenni a gyurcsányi időszakot.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

KVÓTAREFERENDUMKormányszóvivő: helytelen távolmaradásra buzdítani

Kovács Zoltán azt mondta, hogy történelmi jelentőségű népszavazásról és nemzeti ügyről van szó, ezért el kell menni voksolni.

Poszt-trauma

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!