2016. július 27., szerda, Olga, Liliána napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/171574-171574/

Medgyessy Péter szerint nem nőtt a korrupció

Medgyessy Péter korábbi szocialista miniszterelnök szerint a korrupció szintje ma semmivel sem magasabb, mint volt a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején.

Medgyessy Péter korábbi szocialista miniszterelnök szerint a korrupció szintje ma semmivel sem magasabb, mint volt a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején. Medgyessy érdeklődésünkre megerősítette: a maga részéről támogatandó ötletnek tartja a korrupcióról szóló vitanapot, mert úgy véli, van értelme a témáról az Országgyűlés plénuma előtt is beszélni, vitatkozni. – Kiderülni nem fog semmilyen újdonság, de egyáltalán az, hogy napirenden van a kérdés, fontos és helyes dolog – mondta a Magyar Időknek Medgyessy Péter. Arra a kérdésünkre, hogy vajon a korrupció ma szembeötlőbb módon van-e jelen a magyar közéletben, mint a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején, a korábbi miniszterelnök úgy fogalmazott, nehéz erre válaszolni, de most kétségtelenül és érezhetően a társadalmi érzékenységnek és a nemzetközi érdeklődésnek a homlokterébe került a magyarországi korrupció. – Azt semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma, az Orbán-kormány időszakában magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idejében – mondta lapunk kérdésére Medgyessy Péter.

Ismert: Medgyessy Péter 2004. augusztus 19-én mondott le a miniszterelnökségről, helyére pedig Gyurcsány Ferenc került. Gyurcsány puccsa előtt egy héttel Medgyessy a Népszabadságnak azt nyilatkozta: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, miközben néhány politikusának olyan erősek a személyes ambíciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak.” Noha az idézett nyilatkozat után az SZDSZ és az akkori ellenzék egyaránt többször arra kérte Medgyessyt, hogy tárja a nyilvánosság elé, pontosan mire gondolt, a volt miniszterelnök ezt azóta sem tette meg.

Hirdetés

Kiemelt

Nem ígér érmet

Iron Aquatics néven szeptemberben saját klubot indít Hosszú Katinka, de addig is készen áll a riói olimpiára, ahol elmondása szerint csak gyorsan kell úsznia.

Poszt-trauma

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Kapocs Nizza és München között: csemege összeesküvés elmélethez

Egy német újságíró mind a két helyszínen videón rögzítette a véres eseményeket.

Gyurcsány anyósa jelentett

Most meg kéne lepődnünk?

Az albánok beárazták Thomas Dollt

Nem dicsérhetjük a magyar futballistákat sem, méltatlan volt a Fradi-mezhez a szerdai produkció.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!