2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
A Helyzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/ahelyzet/usszunk-a-boldogsagban-1944988/

Ússzunk a boldogságban!

Felejthetetlen élmény vár ránk, lazuljunk el végre, élvezzük a nyarat, a világbajnokságot, örüljünk annak, hogy két hétre Magyarország a sportvilág szíve, közepe.

A politikai kenyérharc a vizes világbajnokságot sem kíméli. Abban egészen biztosak lehettünk, hogy az ellenzék azt állítja majd: a költségvetés nem stimmel, közérthetően hogy „lopnak”. Az ügybuzgó balliberális média azt is kinyomozta, hogy az informatikai fejlesztés mögött gyanús orosz és azeri kapcsolatok húzódnak meg (természetesen a pénzmosás szándékával), de sejtésem szerint ennél összetettebb és felháborítóbb a dolog: egy Tuvalun bejegyzett fantomcég álcája mögött Nigériából kiszakadt jorubák és grönlandi fókaprém-kereskedők is üzletelnek a budapesti vizes világbajnokságon.

A jajveszékelők szerint a demokráciával szakító, totalitárius berendezkedést dédelgető kormánytól az sem idegen gondolat, hogy a világbajnokság egyes objektumait a katonasággal őrizteti, nyilván azzal a szándékkal, hogy a vb után is maradjanak a helyükön a csapatok, és szükség esetén a renitenseket a Dunába lövetik. Ám ha mindez nem lenne eléggé felháborító, a természetesen a kormány kézi vezérlésével működő szervezőbizottság a korábbi bajnokokat is hódoltatni akarja, akiknek képviseletében az egyik „legenda” kijelentette: „ha letérdelnek, akkor sem leszünk ott” (mármint a megnyitóünnepségen).

A legjobb szándékkal, legnagyobb körültekintéssel szervezett családi születésnapon is előfordul, hogy az időpont nem felel meg mindenkinek, a gyümölcstortában megolvad a túrókrém, nem elég hideg a sör, a megrendelt ugrálóvár helyett csak másikat tudnak hozni, ami viszont kétszer annyiba kerül, de amikor felköszöntik, a párás tekintetű ünnepelt nem ezt siratja, hanem örömében könnyezik.

Ha netán ez így túl szentimentális, két-két olimpián és labdarúgó-világbajnokságon volt szerencsém részt venni, Athénban nem készült el egy komplett metróhálózat; Brazíliában az odalátogatók örültek annak, hogy minden utcasarkon egy páncélozott jármű vagy legalább egy állig felfegyverzett katona posztolt, a saját biztonságuk érdekében hozott intézkedést láttak ebben; még Németországban is megesett, hogy lerobbant a Deutsche Bahn egyik szerelvénye; a pekingi játékok idején pedig elhalkult a tibeti szabadság ügyét harsogó kórus.

Nem gondolom, hogy a vb rajtja előtt néhány nappal az „irdatlan” költségeket kellene tételesen vizsgálni. A szervezőbizottság vezetői azt állítják: minden egyes forintot az eredeti tervek szerint költöttek el. Természetesen nem kötelező ezt elfogadni – számvevőszéki vagy parlamenti bizottsági vizsgálat majd feltárhatja a hiányosságokat – ha valóban vannak. Egészen biztos vagyok benne, hogy a magyar sport nagy bajnokai úgy általában nem indulattal gondolnak a nekik életjáradékot biztosító magyar államra.

Elégedetlenek persze mindig akadnak – bár nem szerencsés az olimpikonokat összemosni az aranyérmesekkel, a kettő messze nem ugyanaz –, azt pedig a bajnokok sem gondolják, hogy előttük le kellene térdelni, ez a kiváltság egyetlenegy korábbi úszót illethet meg (a nevét azért nem írom le, hogy ne hozzam zavarba).

Ne mindig a rosszat keressük, a jót is igyekezzünk meglátni! Három éve Brazíliában a nép kizárásával rendeztek labdarúgó-világbajnokságot, mert megfizethetetlenül drágák voltak a belépők, Budapesten a vizes vb versenyeire az alacsony jövedelműek is eljuthatnak. Bízhatunk sportolóinkban is, hogy teljesítményükkel bearanyozzák az előttünk álló tizenhat napot. Tán még a Duna sem lép ki a medréből…
Felejthetetlen élmény vár ránk, lazuljunk el végre, élvezzük a nyarat, a világbajnokságot, örüljünk annak, hogy két hétre Magyarország a sportvilág szíve, közepe. Még ha pátoszosan hangzik is, most az egyszer ússzunk a boldogságban, hiszen minden okunk megvan rá.

Hirdetés

Kiemelt

A terrorizmus áldozatainak jogairól egyeztetnek a visegrádi és a Benelux-országok

Terrortámadás esetén az áldozatok „merőben új kategóriája” jelenik meg: ártatlan emberek, akik utcán sétálnak vagy szórakozóhelyen vannak – mondta a miniszter.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!