2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja
A Helyzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/ahelyzet/kodevok-1503298/

Ködevők

Az Orbán Viktor lejáratása érdekében folytatott ködevés receptje hosszú évek óta változatlan.

A ballibek 2008-ban Portik Tamástól várták a segítséget.

Emlékszünk még. Kreálni a fideszesekről jó sok kompromittáló információt, aztán továbbadni Laborc Sándornak, a Gyurcsány Ferenc-féle titkosszolgálat vezetőjének, és meggátolni a Fidesz hatalomra jutását. Ez volt az akkori mesterterv.

Az alvilág vezére – mármint Portik Tamás – ebben feltétlenül partner volt, hiszen az egykori olajbűnöző rettegett attól, hogy rács mögé jut. A megérzései nem voltak alaptalanok, a Fidesz hatalomra kerülése után ugyanis nem sokkal előzetes letartóztatásba helyezték. Vádlott lett a kilencvenes évek meghatározó leszámolásos bűncselekményeivel összefüggésben (Aranykéz utca, Fenyő-ügy, Prisztás-gyilkosság stb.).

Manapság a részben cselekvőképtelen Portik Tamás helyett Simicska Lajostól, az Orbán Viktorral vitába keveredő milliárdostól várják a kormányzáshoz vezető GPS-koordinátákat.

A vitathatatlanul kiváló koponyának tartott nagyvállalkozó egyértelműen Vona Gábor mellett tette le a voksát. Őt csiszolgatja, ő a sajtóban, az Országgyűlésben a magyar hangja, már az ügynökvádakat is ő szajkózza helyette a miniszterelnökkel szemben.

Simicska Lajos lett a Jobbik tolatóradarja és navigációs rendszere. Vona pedig a vezetőülésen teljesíti, amit kell, eltörli a masírozós, antiszemita, cigánygyűlölő múltat, szakít a radikálisokkal, kidülledt szemmel ordít az Országgyűlésben. Kíváncsian várjuk, Toroczkai László meddig asszisztál a cukisodó pártelnök ténykedéséhez. Az ugyanis teljességgel elképzelhetetlen, hogy a tévészékház ostromát vezető ásotthalmi polgármester migránsokat simogatva hanukaüzeneteket fogalmazzon meg.

A baloldali konglomerátum, az MSZP, a DK, az Együtt, a PM és még sokan mások, valamint a Jobbik között valójában semmi különbség nincs. A hatalom megszerzéséhez többnyire segítséget várnak, ki Portiktól, ki Simicskától. Saját erejükből képtelenek bármire. Várják a kreált dokumentumokat, a külföldről pénzelt civil szervezetek támogatását és a nemzetközi sajtó segítő gondoskodását.

Kevés az önbizalom, kevés az akarat.

És az ötlet is kevés. A Jobbik gyakorlatilag mindent a Fideszről, Orbán Viktorról, a nagy ellenségről koppint. Ők is nemzeti konzultációt szerveztek, bár azzal a címkével, hogy „valódi”. Mindent majdnem úgy csinálnának, mint a Fidesz, mégis másként. Jó a családtámogatási rendszer, de lehetne jobb, jó a nemzetpolitika, de lehetne jobb, jó a gazdaság, de lehetne jobb és így tovább. Mészáros Lőrincet persze lecserélnék.

A baloldalon is megvan a Mészáros–Tiborcz–Pharaon-mantra, ám azon kívül semmi. A Fidesz utánzására is képtelenek. Már Ron Werber sem akar nekik dolgozni. Évek óta nyüszítenek, hogy Gyurcsány Ferenccel nem lehet. Csak az a probléma, hogy abban a társaságban – a politikusi kvalitások tekintetében – még mindig ő a legjobb. Igaz, hogy 2006-ban megbocsáthatatlanul elk…rta, ennek ellenére a baloldali politikai elitet azóta is kénye-kedve szerint vágja zsebre. Molnár Gyula, Botka László, Szigetvári Viktor, Juhász Péter nem tud ezen a helyzeten változtatni.

Ahogy Medgyessy Péter volt kormányfő sem, aki szügyig gázol az Alstom-ügyben. Az ártatlanságát bizonygató volt utazó nagykövet néhány dolgot nem tud letagadni.

Az egyik, hogy a korrupciós botrányba keveredett francia világcégtől 180 millió forintnyi eurót kapott tanácsadásra egy cégen keresztül.

A másik, hogy az összeg nagy része a felesége számláján kötött ki, 60 millió forint születésnapi ajándék jogcímen.

A harmadik pedig, hogy a pénzért gyakorlatilag semmit nem tett. Az ügylet vegytiszta, a büntetőeljárást Medgyessy megúszhatja, de annyira átlátszó az egész, hogy még a szocialisták is csak zavartan mosolyognak D–209 mostani alakításán.

Medgyessyn már senki nem tud segíteni.

De a ködevés folytatódik.

Kiemelt

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe azt követően, hogy vasárnap 30-25-re győzött a Montpellier vendégeként.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!