2017. december 12., kedd, Gabriella napja
A Helyzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/ahelyzet/fonok-es-stroman-2306854/

A főnök és a stróman

Majd egyszer kérünk tőled valamit – mondja a keresztapa egy behódoló „családtagnak” Mario Puzo kitűnő regényében, amelyből a zseniális Francis Ford Coppola forgatott kultikus filmtrilógiát. Valahogy ez juthat az ember eszébe, ha arra gondol, ami a napokban kiderült Gyurcsány Ferenc és a költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásba került MSZP-s Czeglédy Csaba tavalyi szerződéses kapcsolatáról.

A lapunk birtokába került dokumentumok tanúsága szerint a bűnszervezetben elkövetett súlyos adócsalással és diákok meglopásával gyanúsított szombathelyi szocialista képviselő tavaly megszorult, és nem akárki sietett a segítségére. Czeglédy óvatosan bekopoghatott Gyurcsány Ferenc szemlőhegyi villájába, hogy a dolgozószobában egy nagy csókot leheljen a főnök jobbjára és hatalmas csokrot adjon át a klán másik tagjának, Dobrev Klárának, a főnök asszonynak is.

Negyedmillió eurócskáról volt szó csupán – azaz csaknem nyolcvanmillió forintról –, ami a főnöknek meg sem kottyant. A hitelt az Altus Portfólió nevű cég adta, amelynek a tulajdonosa Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a jelenlegi baloldali ellenzéket mario­nettként mozgató legfőbb döntéshozó. A szerződést pedig Dobrev Klára látta el kézjegyével, hogy az alamizsnára a minden titkok tudójaként garázdálkodó Apró család is pecsétet üssön.

De vajon mit kérhetett mindezért a főnök, aki nyilvánvalóan a mai napig a markában tartja az MSZP-seket? És vajon ezek tudatában nem feltételezhető-e az, hogy az MSZP és a DK közös bűncselekménye az, amit Czeglédy az ügyészség szerint elkövethetett?

Czeglédy cége, a Human Operator Zrt. sok érdekes dologgal foglalkozott. Gyurcsány kölcsönét például arra a számlára kapta, amelyet egy osztrák banknál vezettek. Ennél a pénzintézetnél pedig csaknem egy kilogrammnyi aranyrudat foglaltak le egy Czeglédy nevére nyitott széfben. A Human Operator azonban a gyanú szerint elkövetett mást is. Elcsalt például 3,3 milliárd forintnyi adót, és eközben nem fizette ki azokat a diákokat, akik nyári munkájukért vártak volna pénzt a céggel szerződésben álló iskolaszövetkezetektől.

Ha viszont Czeglédynek milliárdokat sikerült megspórolnia ezen az üzleten, miért van az, hogy nyolcvanmillió forintnyi kölcsönért kuncsorgott a főnök szőnyegén? Strómanok szoktak így viselkedni, vagy szolgák, akiknek csak olcsójánosokra jellemző feladatuk van egy mindent átfogó szervezetben.

Lehet, hogy Czeglédy egy újabb Simon Gábor, aki még az MSZP elnökhelyetteseként, külföldi bankszámlákon ismeretlen forrásból több száz millió forintnak megfelelő devizát helyezett el? Vagy egyszerűen csak a maffia ügyvédje, aki sokat tudhat mindenkiről?

Botka László például, akinek Czeglédy szintén bizalmasa, tanácsadója és ügyvédje volt a napokban, úgy lemondott az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről, mint a pinty. Egyesek szerint a szegedi mutyikirályokkal villamosvonalat és utakat építtető szocialista polgármesternek eleve nem volt sok esélye a nagypolitikában, mert bőven lehet titkolnivalója, amivel meg is zsarolhatják. Akár olyan információkat is rejtegetnie kell a közvélemény előtt, amelyekről csak a legbelsőbb kör, például azok tudhatnak, akiket tanácsadóként, ügyvédként alkalmazott.

Aztán az is lehet, hogy egyszer eljön mindenki életében a baloldalon a pillanat, és a főnök beavatkozik. Hogy aztán a „töketlenséget” felválthassa egy nagy, közös összeborulás, a vörös abrosz mellett pedig ismét a főnök ülhessen a kiemelt helyen, és mindenkit rendreutasíthasson, aki az asztalnál üzletről beszél.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!