2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
A Helyzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/ahelyzet/fobiasok-es-valosag-1956046/

A fóbiások és a valóság

Elkezdődött a vizes világbajnokság, ám a balliberális oldalon a fanyalgás még nem múlt el. A sportesemény látványos megnyitója után azt is képesek voltak leírni a magukat istentől és embertől is függetlennek tartó orgánumok, hogy külföldön valójában a kutyát nem érdekli a rendezvény. Érdekes, ezzel szemben például a Dél-Olaszországban nyaraló ismerősök arról beszélnek, hogy a televíziós csatornák a legfontosabb hírblokkokban számolnak be a történésekről riportokkal, tudósításokkal. De ne menjünk ilyen messzire, a Balatonon vagy éppen a fővárosban nyaraló külföldiek és természetesen a hazánkfiai – akik nem éppen személyesen a versenyszámok helyszínein drukkolnak – kivetítőkön követik az eseményeket, dugig vannak a sörözők, így a vendéglátóknak sem lehet egy rossz szavuk sem. Őket minden bizonnyal nem hatja meg Hajnal Miklós, a Momentum nevű álomgyilkos szervezet ifjú titánja sem. A magát politikusnak tartó egyén arról értekezett az ATV-ben, hogy akciózni fognak a világbajnokság alatt, és külföldi újságírókat és sportolókat keresnek meg azzal, nézzék már ugyan meg, hogy milyen rémes állapotok uralkodnak az országban, és amúgy pedig a gonosz Orbán Viktor még mindig Soros György ellen kampányol…

Nehéz ehhez mit hozzátenni, de az a napnál is világosabb: a teljes ellenzéki garnitúra tevékenysége az Orbán-fóbiában fullad ki. Ezért nem lehet velük olyan nemzeti minimumban sem kiegyezni, mint amilyen a 2024-es olimpia megrendezése lett volna. Ha Orbán Viktorról van szó, akkor inkább mindenki és minden vesszen… Talán emiatt a politika miatt tartanak az ellenzéki pártok a közvélemény-kutatások sorában ott, ahol. De térjünk vissza a vizes világbajnokságra.

Nem tévedhetünk nagyot, ha kijelentjük: a grandiózus esemény jelentős lökést ad a már amúgy is lendületben lévő hazai turizmusnak. Ez sem egy utolsó szempont, amiért érdemes megpályázni a sportrendezvények elnyerésének jogát. Az idegenforgalom több mint 350 ezer embernek ad munkát, a szektorban több mint negyvenezer kis- és középvállalkozás működik. A turizmus a bruttó hazai termék 11 százalékát adja, ezt szeretné a kormány 16 százalékra feltornázni. Nem elérhetetlen célkitűzés, hogy Budapest egyre közelebb kerüljön versenytársaihoz, így például Prágához és Bécshez. A növekedési kilátások nem rosszak, az ENSZ turisztikai világszervezete középtávon Európában 4-4,5 százalékos, míg régiónkban öt százalék feletti növekedést vár a turizmus terén.

A kormány több intézkedést tett a bővülés érdekében, ezért segíti adócsökkentéssel is az ágazatot. A munkaerőhiány viszont itt is problémát jelent. Ezen kedvező irányba lehetne változtatni a béremeléssel, amire, úgy tűnik, meg is van a szándék. Lapunk úgy tudja, hogy januártól az országosan kötelező 180 ezer forintos szakmunkás-bérminimumhoz képest több tízezer forinttal magasabb garantált alapjövedelemhez, akár 240 ezer forinthoz juthatnak a szállodaiparban és a vendéglátásban dolgozó munkavállalók. Ezt az ágazati kollektív szerződésben rögzíthetik, erről az ősszel születhet megállapodás.

Végezetül az sem mellékes, hogy Magyarország biztonságos ország. Szomorú tény, hogy Nyugat-Európa jó pár állama ezzel már kevésbé büszkélkedhet. Nem szeretnénk azonosulni azzal a gondolattal, hogy a nagyvárosok életéhez hozzátartozik a terrortámadás. Becsüljük meg, hogy nem kell közvetlen fenyegetettségben élnünk, és ennek még a balliberális pártkatonák is örülhetnek. Biztonságban tudnak akciózni a vizes világbajnokság alatt is. Még akkor is, ha ezzel a politikájukkal már többszörösen befürödtek.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!