2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
A Helyzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/ahelyzet/engedetlenul-1943215/

Engedetlenül

Trükkök százai, amikről nekünk nem kell tudnunk, a törvények megkerülése, kijátszása, sunyi kis húzások, amelyekre fény sem derülne, ha nem szivárogtatna állandóan valaki, nagyjából így írható le a magyar balliberálisok politikai krédója. Ne gondoljuk, hogy csak kormányzásuk idején vallanak tisztességes ember számára vállalhatatlan elveket, nem adhatnak ők mást, csak mi lényegük, akkor is, amikor kormánybuktatásról fantáziálnak.

Most például az egyik idoljuk, akit még köztársasági elnöknek is el tudtak képzelni, olyan fantasztikus ötlettel állt elő azoknak, akik ki akarnak kerülni a civiltörvény hatálya alól, hogy innen kezdve nyugodtan elszegődhetne a fehérgalléros bűnözők ombudsmanjának. Fordított esetben, ha a Fidesz javasolt volna valami hasonlót egy ügyben, akkor persze maga Majtényi László visított volna leghangosabban a jogállam összedőléséről, a jogbiztonság semmibevételéről. De most, hogy a minden mértéket felülmúló Orbán-fóbiát kell világgá kürtölni és európai alapelvvé tenni, semmi nem drága.

De el kell keserítenünk az Eötvös Károly Intézet vezetőjét, mert azzal a javaslatával, hogy minden Soros-pénzen politizáló bizottság, társaság és szervezet alakuljon át közhasznú kft.-vé, mert úgy nem kell majd feltüntetnie, hogy jellemzően külföldi forrásokból működik, jókora öngólt rúgott. Ugyanis legfeljebb annyit érhetnek el, hogy a magyar törvényhozás sürgősen nekifog egy olyan törvénymódosítás kidolgozásához, amellyel bezárja ezt a kiskaput a külföldi érdekeket képviselő álcivilek, többek között Majtényi intézete előtt.

Jó volna persze megérteni, hogy mi a megbélyegzés annak feltüntetésében, hogy valaki külföldi zsoldon él, ha azon él. A Helsinki Bizottság, a TASZ és hasonló szervezetek saját maguk érveltek a törvény ellen azzal, hogy ők eddig is jelezték a gazdálkodásukról szóló jelentésekben, honnan származtak a bevételeik. Akkor viszont még inkább érthetetlen, mi lehetetleníti el a munkájukat az új szabályozás életbeléptével.

Miért tartják szégyenletesnek a bevallását olyasminek, amire egyébként büszkék? Naivitás lenne persze komolyan venni rikácsolásukat, nincs őbennük semmilyen szégyenérzet. A megbélyegzés jó szó. Onnan már csak egyetlen lépés az antiszemitizmus, a fasiszta és a náci módszerek felemlegetése, ezzel pedig jól el lehet terelni a szót a dolgok lényegéről. Ja, hogy ez maga a megbélyegzés?

Szerintük felvilágosulatlan ostoba, aki nem gondolja úgy, hogy nekik szabad, sőt, teljesen természetes azt művelni, amivel – bármiféle ok nélkül – ők vádolják ellenfelüket. Régi bolsevik trükk ez is, unásig ismert errefelé. A baj csak az, hogy a felelőtlen uszítás követőkre talál, és egyre több gittegylet gondolja úgy, jó buli a törvények semmibevétele. Nincs benne semmiféle fenyegetés, ha megállapítjuk, keserves lesz az ébredés a forradalmi álmodozásból.

A magyar nép ugyanis jól láthatóan nem vevő arra, hogy azt tartsa csak demokráciának, ha a balliberálisok vannak hatalmon. Nem kér abból sem, hogy a többségi elvet a sutba akarja vágni és populistának minősíti egy kisebbség, pusztán azért, mert kevesebben lettek. De a masszívan összetartó nemzeti érzelmű többségnek a jogállam sem csak addig fontos, amíg a senkiházi globalistáknak érdeke fűződik hozzá.

Jó, ha tudják a polgári engedetlenséggel szórakozók, hogy egy demokratikusan, szilárd többséggel megválasztott politikai erő által hozott törvények ellen szervezkednek. És jogászkodjanak bármennyit, csűrjék-csavarják sunyin a szót, trükközzenek az általuk lenézett választók tudatlanságára alapozva, abból társadalmi többség nem lesz. Megfelelő támogatottság nélkül pedig elmosódik a bűncselekmény és az engedetlenségük közötti vékonyka határ.

Hirdetés

Kiemelt

A terrorizmus áldozatainak jogairól egyeztetnek a visegrádi és a Benelux-országok

Terrortámadás esetén az áldozatok „merőben új kategóriája” jelenik meg: ártatlan emberek, akik utcán sétálnak vagy szórakozóhelyen vannak – mondta a miniszter.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!