2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja
A Helyzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/ahelyzet/az-ut-kovei-2537977/

Az út kövei

Németországban minden afgán tálibellenes harcos, még az Iszlám Állam ellen is küzd, igazi messziről jött ember, aki pontosan azt mondja, amit akar.

Ahogy a pokolba vezető utat is jó szándékkal kövezik ki, úgy a mennybe tartó ösvény egy-egy kavicsát is bizony ördögök rakják le. Korunk legnagyobb katasztrófája, a migránsválság során túl sok ember túl sok érdeke ütközik, jóindulatú, segítő szándékú csoportok és pénz- és hataloméhes gazemberek egyaránt gyúrják a keletről nyugatra tartó tömeget, alakítják, formálják, céljaiknak megfelelően tálalják, majd felveszik járandóságukat vagy sírnak a tengerparton. Az embermentő civil szervezet is lehet az embercsempész-maffia hűséges szolgálóleánya, csak terveztek neki egy szép logót, s az állami szervek se kőszívű gyilkosok, ha megállítják a tömegek özönlését.

A politika viszont mindig lehetőséget talál arra, hogy a világ eseményeit saját szájíze szerint tálalja. Németország kancellárja egyértelműen belpolitikai okokból tárta szét a karjait, mikor 2015-ben megjelentek a határon az első menedékkérők. A remény és az ígéret ellenére Németország mégse tudta megoldani a problémát, Angela Merkel most szorultabb helyzetben van, mint korábban bármikor, az inga pedig – a fizika törvényeinek megfelelően – visszaleng.

Csakhogy a tárt karok politikáját nem fogja úgy ellensúlyozni Németország, hogy a már odaérkezett és magukat megfelelő helyzetben érző migránsokat egyszerűen kirugdossa a határon túlra, hogy foglalkozzon a bajjal a szomszéd. Berlinnek stílusa van, így aztán azokat a kiválasztott afgánokat, akik tényleg semmivel se tudják meghatni a német hatóságokat, alaposan kistafírozza, kabátot ad rájuk, felülteti őket a repülőgépre, hogy Kabulig meg se álljon a vendég.

Persze itt is tetten érhető, mennyire házmesterként fogja fel a nagyvilágot Németország, azt képzelve, hogy az afgán család ugyanolyan igényekkel bír, mint egy német. Mosogatógépre és hűtőszekrényre vágyik, a gyerek kézilabdázni akar, amihez kell majd mez és sportcipő, anyuka pedig barátnőivel színházba szeretne járni havonta legalább egyszer. Ezért tekintélyes summát kap minden család, aki vállalja, hogy hazamegy Afganisztánba.

Olyan emberekről van szó, akik illegálisan érkeztek Németországba, hónapok, akár évek óta várják a határozatot arról, maradhatnak-e, s megkapták a végzést, miszerint Berlin egyszerűen nem tud mit kezdeni velük. A kabuli repülőút viszont mindenképpen keservesnek ígérkezik számukra, nem is véletlen, hogy a Lufthansa néhány pilótája nem szívesen vitte magával az összetört álmait összerakosgató afgánokat.

A lényeg mégis az, hogy Németország tündöklő imázsa megmaradjon, és úgy tudja kiebrudalni a nemkívánatos elemeket, hogy az elegánsnak tűnjön. Ez pokoli sok pénzbe kerül, közben jószerével megvalósíthatatlan is, hiszen a kiutasított menedékkérőnek magának kell jelentkeznie a hazaútra szóló repülőjegyért meg a háromezer euróért a mezre és a konyhai robotgépre, és nincs az a rendőri hálózat, amely meg tudja találni a milliók közt az egyetlenegyet.

Persze azzal se tud később mit kezdeni Németország, ha a hazatérő család esetleg visszatér, mondjuk illegális útvonalon, esetleg új személyazonossággal, új élettörténettel. Németországban minden afgán tálibellenes harcos, még az Iszlám Állam ellen is küzd, igazi messziről jött ember, aki pontosan azt mondja, amit akar.

Németország pedig politikai okokból elhiszi, mert ez a követendő doktrína, a liberális ideológia, amely mindig mindenkinek esélyt ad, s soha nem feltételezi, hogy valaki füllent saját érdekében. Vagy esetleg hazudik, mert igazi gazember, gyilkos, kábítószer-kereskedő. Mert nem tud róla semmit, és nem is akarja tudni, ki is az a másik a pult túloldalán, furcsa ruhában.

Ez az a jó szándék, amellyel a pokolba vezető utat kikövezik.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.