2016. május 25., szerda, Orbán napja
A Helyzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/ahelyzet/alszentek-europaja-373924/

Álszentek Európája

Semmiféle következetességet nem lehet már felfedezni az Európai Unió, ezen belül elsősorban Németország menekültügyi politikájában.

Miután hónapokig tartó viták, diplomáciai torzsalkodások és zűrzavaros állapotok után Európában szinte mindenki számára egyértelművé vált, hogy a tavaly óta szüntelenül áramló menekülthullám alapvetően inkább rossz, mint jó, újra több százezer szíriai befogadására kényszerítené az uniós tagállamokat Berlin és Brüsszel. Miután a nyugat-balkáni migránsútvonalon elhelyezkedő országok mindegyike – Macedóniától kezdve Svédországig –, az emberek áradatával szembesülve, a határok hermetikus lezárását kezdte el követelni, az EU most megállapodást készül kötni Törökországgal, hogy egyenesen az ottani táborokból vegyük át a menekülteket. Miután az uniós tagországok többsége, még Németország is hangsúlyozni kezdte, hogy az EU határain kívül kell elsősorban megoldást találni a válságra, helyben kell jobb életkörülményeket teremteni a menekültek számára, ez a javaslat érvényét veszítheti.

Milyen őrült logikai gondolatsor kezdődött el azzal, hogy a határainkon keresztül ellenőrizetlenül átzúduló, illegálisan átvonuló embertömeget meg kell állítani, és vezetett el odáig, hogy kifejezetten kívánatos volna, ha a szíriai háború elől menekülőket egyenesen Törökországból szállítanánk át, repülőkkel és hajókkal, törvényes úton? Nem éppen amiatt panaszkodtak eddig a svédek, a dánok, az osztrákok vagy a szlovének, hogy nem bírnak ennyi embert ellátni, országaikat pénzügyileg és fizikailag is leterheli a nagymértékű bevándorlás? Mitől lenne jobb a helyzetük, ha legálisan érkezett menekültek tízezreinek ellátásáért és integrációért kellene felelniük? És mielőtt bármiféle megállapodást kötne Ankarával Brüsszel, mi van azzal a már Európában tartózkodó 160 ezer emberrel, akiket az úgynevezett kötelező menekültelosztási kvótarendszer keretében kellene elosztani a tagállamok között?

Ezek után senki sem csodálkozhat azon, hogy a schengeni övezet a megszűnés szélére sodródott, az Európai Unió vezetésében pedig senki sem bízik már. A teljesen értelmetlen európai lépés két tényezővel magyarázható. Az egyik az, hogy Törökország rájött arra, milyen könnyen zsarolhatja Európát. Ankarának már nyilván nem elég az a több milliárd eurós pénzügyi támogatás és a számos politikai kedvezmény, amelyet az EU azért ajánlott fel neki, hogy megakadályozza a Törökország területén élő több mint kétmillió menekült kivándorlását Európába. Recep Tayyip Erdogan török elnök tegnap azzal fenyegetőzött, hogy Törökország megnyitja nyugati határait az Európába tartó menekültek előtt. (Azelőtt Moammer el-Kadhafi egykori líbiai vezető tett hasonló kijelentéseket. Őt eltávolították a nyugati szövetségesek, anarchiába süllyesztve az országot és elindítva ezzel Olaszország felé a menekültáradatot. Ez is okos és átgondolt lépés volt az európai államférfiak részéről.)

A szíriaiak közvetlen betelepítése mögött húzódó másik ok a humanitárius szempont lehet. Angela Merkelt is ez vezérli, ami dicséretes és nemes szándék. Sajnos azonban álszentség is. A szíriai polgárháború 2011-ben kezdődött, négy évig azonban senkinek eszébe nem jutott kötelező betelepítésről és kvótarendszerről beszélni. Ha pedig befogadjuk a szíriaiakat, irakiakat és afgánokat – akiknek országaiban szintén a Nyugat teremtett „rendet” –, miért ne segíthetnénk a szudáni üldözötteknek, a szomáliaiaknak, az éhező
etiópoknak, a Gázában rekedt palesztinoknak?

Azért, mert nem tudjuk a világ összes baját a vállunkra venni. Ilyen egyszerű.

Hirdetés

Kiemelt

Női kézilabda NB I: bajnok lett a Győr

Majdnem százszázalékos sikert ért el idén a győri női kézicsapat, a Magyar kupa után a bajnokságot is megnyerték, csak a BL-ben végeztek a második helyen.

Poszt-trauma

Boldog szülinapot, őszödi beszéd!

Fletó saját lúzerségére emlékezik.

Soros György nem Széchenyi István

Az üzletember Európa jótevője a Népszabadság szerint.

Elült az izraeli nagykövet Vonáék mellől

Nem mindenki hisz a néppártosodásban.

A genderideológus szerint nincs is genderideológia

Vagy mégis, csak elkezdtek ködösíteni.