2017. augusztus 19., szombat, Huba napja
A Helyzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/ahelyzet/a-kidobott-penz-1826662/

A kidobott pénz

Nem ment át. A jelenlévők kétharmadának kellett volna úgy döntenie a parlamentben, hogy megakadályozzák a törvény erejével a burkolt pártfinanszírozást, egyben átláthatóbbá teszik a kampánypénzek útját. A valószínű ellenérdekeltség, a kóros méreteket öltő Orbán-fóbia és a sértett gőgből fakadó bosszúvágy ismét egy akolba terelte a szedett-vetett parlamenti ellenzék valamennyi résztvevőjét a Jobbiktól a gyurcsányis­tákig. Ismét összenőtt, ami összetartozik. Pedig mire a szavazás időpontja eljött, alapos gyanúja vetődött fel a költségvetési csalás elnevezésű bűncselekménynek. Lett volna mitől elhatárolódnia a máskor oly kényes korrupcióvadászoknak, de ki tudja, miért, inkább a bűnsegéd szerepével volt kedvük kacérkodni.

Mintha észre sem vették volna, hogy amikorra a jobbikos kültéri képregénysorozat épp a csúcspontjához ért, fegyveres adónyomozók lepték el a párttal és vezetőjével tulajdonosi szinten szimpatizáló plakátcégek irodáit. Holott harsány feltűnősködésből nem volt hiány. A tanulságos rémmese legújabb fejezetének nyitóképén Abszurdisztán-kapitány – széthasítva előre meredő mutatóujjával a szerinte is szemétre való régi képet – jól láthatóan elégedett, semmiben hiányt nem szenvedő, mosolygó férfiak és nők gyűrűjében fenyeget meg mindenkit a kilátástalan jövővel, amelyben leváltja az ország vezetőit. Csak a gondterhelt leváltandók arckifejezése sugallja, mi vár a most még önfeledten vigyorgó, mit sem sejtő népre.

A kákán is csomót kereső kritikusok, akiket kellő időben majd bebörtönöznek, azon élcelődtek, hogy rendben, de akkor nem ártana pontos adatokat közölni annak az akciónak a finanszírozásáról, amelyik épp az állítólagos lopásról és a korrupcióról hivatott lerántani a leplet. Egyikük odáig vetemedett, hogy közérdekű bejelentést tett az adóhatóságnál, mert feltűnő, ezres nagyságrendű különbség mutatkozott a nép pártján álló párt által több alkalommal, de soha nem egyformán közölt és a ténylegesen kihelyezett plakátok száma között.

Ráadásul arról is összevissza nyilatkoztak a leendő népvezér emberei, miből fizették a milliárdokba kerülő poszteráradatot, vettek-e fel hitelt, s ha igen, akkor kitől és mennyit. Abszurdisztán-kapitány még felháborodott levelet is írt a bankszövetség vezetőjének, amiért Magyarországon egyetlen pénzintézmény sem kívánta finanszírozni akciójukat. De akkor honnan volt a hitel, amire hivatkoznak? Csak nem külföldről, ami ellen legharcosabban éppen a radikálcuki néppártocska XXI. századi politikusai berzenkedtek, ha más esetében feltételezték?

Szóval valaki már megint nem mond igazat. Nem véletlenül keresik az adónyomozók a szerződéseket, a bevallásokat és a számlákat. Rendkívül erős a gyanú ugyanis, hogy a plakáthelyek sértett, bosszúálló tulajdonosa jövőbeni politikai szolgálatokért cserébe mélyen áron alul, netán ingyen bocsátotta rendelkezésre a felületet valamikori barátja durva megtámadására. Az pedig, hogy egy oligarcha ily módon egysze­rűen zsebre vágjon egy komplett pártot, még az oly elátkozott, XX. századinak titulált politikai mezőben sem volt szokásos, ennyiben mindenképpen határozott változást jelent a korrupció történetében.

Éppen ezért érthetetlen, miért sorakoztak fel egy emberként a fenti gyakorlatot korlátozni kívánó törvény ellen mindazok, akik nem mellesleg a Jobbikot is le akarják győzni rezsimsöprés közben. Annyi azonban máris bizonyos, hogy az Abszurdisztán-kapitánynak maszkírozott Vona Gábor inkább pojácának hat betanított szerepében, mint nemzeti hősnek. Nem véletlen, hogy pártja támogatottságában sem hozta meg a várt eredményt a folytatásos politikai képregény. Így aztán mindegy is, mennyit költöttek rá. Kidobott pénzt keresünk.

Kiemelt

Lázár János: Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké

Ezeréves államiságunk kötelességünké teszi azt, hogy az Európa jövőjéről szóló vitákban hallassuk hangunkat – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Poszt-trauma

Hátborzongató dolgot hallott a muszlim nőtől a világhíres magyar

Nem a félelemtől dermedt jéggé.

Kálmán Olga megtalálta az iszlamista terror fő felelősét

A magunk részéről ehhez csak gratulálni tudunk.

Barcelonában imádták a migránsokat

„Fogadjuk be őket most!”

Politikamentesen Szent László ereklyéjéről

Csúcstechnológiával is maradt titok a kutatás után.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!