2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja

24 óra hírei

128 cikk 1/5 oldal

Jogellenes munkaviszonyt szüntetettek meg négy szakszervezeti vezetőnél

Jogellenes volt a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt.-nél működő szakszervezet titkárának, valamint a három szakszervezeti koordinátornak a munkaviszonya, ezt szüntették meg egy „szigorúan jogi alapon” meghozott döntéssel – mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján a társaság vezérigazgatója.

eNet: csaknem egymillióan késve kapták meg karácsonyi online rendelésüket

Több mint 900 000 magyar internetező csak késéssel tudta átvenni a karácsonyi időszakban online rendelt termékeket, az ügyfelek átlagosan 5 nappal később kapták kézhez a csomagokat, de 12 százalékukhoz még január első hetében sem érkezett meg – derül ki az eNet Internetkutató 2017. január eleji felméréséből.

Tusk: May beszéde a Brexit valószerűbb bejelentése

Szomorú folyamat szürrealisztikus időkben, de legalább a Brexit valószerűbb bejelentése – fogalmazott Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetében Theresa May brit miniszterelnök kijelentésére reagálva kedden.

NFM: az összes szerelvénnyel kell próbafutást végezni

Bár a 3-as metró felújított orosz szerelvényei megkapták a típusengedélyt a sorozatgyártáshoz, minden egyes járműnek próbát kell majd teljesítenie, mielőtt forgalomba kerül – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) keddi, MTI-hez eljuttatott közleményével.

Franciaország támogatja az asztanai béketárgyalásokat

Franciaország támogatásáról biztosította a szíriai tűzszünet megszilárdítását célzó asztanai béketárgyalásokat – mondta Romain Nadal francia külügyi szóvivő egy keddi sajtótájékoztatón.

Trump-tanácsadó: a NATO egyes részei, nem pedig egésze számít elavultnak

Donald Trump megválasztott amerikai elnök kijelentése, miszerint a NATO „elavult” intézmény, arra vonatkozik, milyen változások történtek a világban, nem szabad azonban úgy értelmezni, hogy a katonai szövetség már a múlté lenne – jelentette ki kedden Anthony Scaramucci, Trump egyik magas rangú tanácsadója.

Összeférhetetlenségi eljárás a horvát gazdasági miniszterrel szemben

Összeférhetetlenségi eljárást indított az illetékes bizottság Martina Dalic első miniszterelnök-helyettes, horvát gazdasági miniszterrel szemben, mert férje az INA horvát olajipari vállalat igazgatóságának tagja, miközben a miniszter vezeti azt a szűkebb kabinetet, amely az INA részvényeinek a Mol Nyrt.-től való visszavásárlásáról tárgyal – közölte az N1 horvát hírcsatorna kedden.

Négy egyetem hallgatói vehetnek részt az MNB által meghirdetett pályázaton

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy egyetemmel – Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem, Kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem – együttműködve hirdetett pályázatot a hallgatóknak a pénzügyi kultúra fejlesztésére és a pénzügyi tudatosság erősítésére – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

Nem lett slágercikk a friss tej

Hiába csökkent a friss tej forgalmi adója januárban 5 százalékra, a vásárlók még mindig a hosszabb ideig eltartható termékeket vásárolják.

Három év alatt hatmilliárd jutott a hazai könnyűzenére

A harmadik évadában járó Cseh Tamás Program eddig összesen több mint 2 milliárd forintot juttatott a magyar könnyűzenének, a támogatási összeg a magánpénzekkel együtt elért az 5-6 milliárd forintot – mondta Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke.

Évődő románc súlytalansággal

Akár egy nagyon jó film is lehetne az Utazók, ha bátrabb lenne, merészebb, szatirikusabb, kíméletlenebb.

Megújul az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet

Mintegy 3,5 milliárd forintos kormányzati támogatásból kaphat új épületet az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (MTA KOKI) – jelentette be Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a frissen átadott Humán Tudományok Kutatóházában. Kiemelte azt is: tervezik az MTA fővárosi székházának felújítását is.

Fejlesztik Székesfehérvár közúti közlekedését

Teljessé válik a Székesfehérvár belvárosát tehermentesítő belső útgyűrű, a déli összekötő utat a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) támogatásával 3,3 milliárd forintból építi meg az önkormányzat.

Lavrov: a nukleáris fegyverekről is tárgyalnánk Trumppal

Oroszország a hadászati stabilitásról, egyebek között a nukleáris fegyverekről folytatandó párbeszédre számít Donald Trump megválasztott amerikai elnökkel – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter keddi moszkvai évértékelő sajtótájékoztatóján.

Tüntetésekkel készülnek a pénteki beiktatásra

Kedden kezdődnek meg Washingtonban és környékén a Donald Trump pénteki beiktatása köré szervezett ünnepségek, mégpedig többek közt a kampánytámogatók számára rendezett díszvacsorával.

128 cikk 1/5 oldal