2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

24 óra hírei

134 cikk 1/5 oldal

Látogatói rekordot döntött a kaposvári Seuso-kiállítás

Látogatói rekordot jelentett a Rippl-Rónai Múzeum számára a vasárnap zárult Seuso-vándorkiállítás kaposvári állomása: az intézmény történetében még nem fordult elő, hogy ilyen rövid idő alatt 22 ezer 300-an tekintettek volna meg egy tárlatot – tájékoztatta a polgármesteri hivatal hétfőn az MTI-t.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

A Thyssenkrupp együttműködési megállapodást ír alá a Debreceni Egyetemmel

Az informatikusok, a villamos- és gépészmérnökök gyakorlati képzésnek támogatására együttműködési megállapodást kötött a debreceni Egyetem (DE) és a német Thyssenkrupp ipari és technológiai csoport, a dokumentumot sajtótájékoztató keretében írták alá a felsőoktatási intézmény és a cég vezetői hétfőn az egyetemen.

Átadták a Hungarikum-média- és a Hungarikum-díjakat

Fazekas Sándor kiemelte: a hungarikumok a magyar életérzés kifejezői és a magyarság közösségi érzésének megjelenítői, ugyanakkor a magyar közösség számára is összekötő kapcsot jelentenek.

Belügyminisztérium: Vona Gábor tévedett

Senki, még a nemzetközi védelembe vett emberek sem „úszhatják meg” a felelősségre vonást, ha bűncselekményt követnek el. Kiutasítják őket az országból vagy börtönbe kerülnek.

Elhunyt Birkás István képzőművész

Életének hetvenegyedik évében, január 21-én elhunyt Birkás István Munkácsy-díjas festő- és szobrászművész.

Lezárult a fehérvári Nemzeti Emlékhelyre kiírt építészeti pályázat

Lezárult a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által meghirdetett Székesfehérvár történeti központja 2017 című építészeti pályázat, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését a magyar kultúra napján rendezték meg hétfőn, az egykori koronázó városban.

Horgász látogatóközpont épül az esztergomi Búbánat-völgyben

Az esztergomi Vasas Horgász Egyesület a Búbánat-völgyi Kerek tó mellett látogatóközpontot épít közel 200 millió forintos beruházással a Lépésekre a Dunakanyartól projektben – mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján hétfőn a térség országgyűlési képviselője, valamint a horgászegyesület elnöke.

A határon túli magyarság a téma Bécsben

A határon túli magyarság köré csoportosulnak a bécsi Collegium Hungaricum magyar kultúra napi programjai, amelyre hétfő este várják a közönséget.

Ifj. Richter József: bevonultunk a cirkusztörténelembe

A művész kiemelte, hogy ez a győzelem a tradicionális cirkusznak is hatalmas siker, hiszen azt mutatja, hogy a közönség és a zsűri egyaránt szeretné látni az állatokat a cirkuszban.

134 cikk 1/5 oldal