2017. július 28., péntek, Szabolcs napja

24 óra hírei

166 cikk 1/6 oldal

Oroszország és az EU is ellenszankciókra készül

Az orosz elnök szerint az Oroszország ellen tervezett új amerikai szankciók végletesen cinikusak, és azt mutatják, hogy az Egyesült Államok a saját szövetségesei rovására próbálja megvédeni geopolitikai érdekeit.

Erős félevet zárt a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. az idén az első fél évben 28,925 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 0,8 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakinál – közölte a gyógyszeripari vállalat pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Román bankot vett az OTP

Az OTP román leányvállalata megvette a Banca Romaneasca 99,28 százalékos tulajdonhányadát a National Bank of Greece-től – közölte csütörtökön a pénzintézet.

Politikacsinálás kerülő utakon

Egy sor szervezet és csoportosulás a tényleges civil szervezetek mögé húzódva tisztán pártpolitikai aktivitást fejt ki, pártpolitikai célok megvalósítására tör.

Washington provokatívnak minősítette Irán műholdfelbocsájtását

Provokatív tettnek minősítette az Egyesült Államok Irán műholdfelbocsátását alig pár órával a sikeres kísérlet után. Washington egyúttal azt állítja, hogy a hordozórakétával Teherán megcsúfolta az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2015-ben hozott, 2231-es számú határozatát.

Kiemelkedett a BÉT a globális mezőnyből

Jól teljesített csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), a BUX 263,80 pontos, 0,74 százalékos emelkedéssel, 35 828,70 ponton zárta a kereskedést.

Pillangókisasszony a Duna Arénában

Újabb éremmel bővült a magyar éremkollekció a vizes vb-n. Hosszú Katinka bronzérmes lett 200 pillangón, ugyanitt Szilágyi Liliána a hetedik helyen ért célba.

Olajipari munkásokat gyilkolt meg a Boko Haram

Több mint félszáz olajipari alkalmazottal végeztek Nigériában a Boko Haram nevű dzsihadista terrorszervezet emberei – tudatták egészségügyi és humanitárius források csütörtökön az AFP francia hírügynökséggel.

A fáradhatatlan harcos

A legjobb kezekben van határon túli kultúréletünk egy lényeges szelete.

Transznemű nem lehet amerikai katona

Felerősödött a liberálisok és a konzervatívok közötti kultúrharc miután Donald Trump beszüntette a transzneműek jelenlétét az amerikai fegyveres erőknél.

A baloldaliak is lemondatnák Czeglédyt

A felnőtt magyar lakosság többsége értesült Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának ügyéről, és még a baloldali szavazók többsége is úgy gondolja, hogy a szocialista politikusnak le kellene mondania párttisztségéről – derült ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából.

Fesztiválozott és titkolózik a Momentum

Egy rendezvényszervező szerint a Momentum Mozgalom múlt hét végén Bodajkon megrendezett párnapos fesztiválja legalább 35-40 millió forintba került, ám az összeg biztos, hogy nem jött be a jegyeladásokból, mivel összesen ezer belépőt értékesítettek – írta meg az Origó.

Aggályos az európai uniós igazságszolgáltatás

Szembemegy a szakértői véleményekkel az Európai Bíróság főtanácsnokának a Magyarország keresetét elutasító indítványa a Migrációkutató Intézet elemzése szerint.

Sajtóellenes kampányt vizionálnak

Óriástüntetésre készül augusztus 20-án Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Vadakat terelő Juhász

Ismét retteghet a kormány: az Együtt elnöke, a baloldal fütyülős messiá­sa, Juhász Péter óriástüntetést jelentett be augusztus 20-ra.

Kiiratkozott a civilizációból

Nem kell ahhoz nyugdíjasnak lenni, hogy az embernek ökölbe szoruljon a keze, esetleg köpjön egy méreteset Vona Gábor nemrég kelt Facebook-bejegyzése nyomán.

Sokszorosára emelkedett a császármetszések aránya

Egyre több császármetszést végeznek Magyarországon: már csaknem a szülések 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mind-össze az öt százalékában

Élvonalban az adópolitikánk

Amíg 2010-ben egy átlagos magyar dolgozó bérének 59,37 százalékát tették ki az adók és járulékok, addig idén már csak 50,88 százalékát.

Märcz: nem hiszem, hogy a játékosaim megelégednének az ezüsttel

Märcz Tamás szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott végig higgadtan és magabiztosan játszva győzte le a görög csapatot 7-5-re csütörtökön a hazai rendezésű világbajnokság elődöntőjében, a fináléban pedig ahogyan eddig is, csak magukkal foglalkoznak.

166 cikk 1/6 oldal