2017. november 20., hétfő, Jolán napja

24 óra hírei

119 cikk 1/4 oldal

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 8 forinttal a benzin, és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Kezdődik az alkotmányos eljárás Mugabe ellen

Lejárt hétfő délben a katonai puccs nyomán házi őrizetbe helyezett Robert Mugabe zimbabwei elnök lemondására megszabott határidő, ezért kormányzó pártjának tagjai még a nap folyamán megkezdik a tárgyalásokat alkotmányos elmozdításáról. A volt elnök a CNN információ szerint beleegyezett abba, hogy lemond, és megfogalmazta a lemondásáról szóló levelet.

Afrika megbízható vezetőkre szomjazik

Afrika jövőjét nem a szabadságharcosok fogják alakítani, hanem a független államokban felnőtt fiatalok, akik között ma még rendkívül kevés a komolyan vehető vezető.

Üzleti konferencia vízipólós párhuzamokkal

Kemény Dénes pólós sztorikba csomagolt cégvezetés-technikai, közösségmotiválási „intelmei” tették emlékezetessé a Szatmárnémetiben megrendezett üzleti konferenciát.

A legtöbben kihagyják a reggeli étkezést

A magyarok még mindig nem figyelnek eléggé magukra, húst esznek hússal, keveset sportolnak, nem fogyasztanak elég zöldséget és gyümölcsöt – derül ki a Philadelphia legfrissebb reprezentatív kutatásából.

Médiakampány indult a gyógyszermellékhatások jelentéséért

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) lakossági médiakampányt indított, hogy minél többen jelentsék a feltételezett gyógyszermellékhatásokat. Az idei figyelemfelhívó kampány középpontjában a vény nélküli gyógyszerek állnak.

A német államfő a kormányalakítás folytatását sürgeti

A koalíciós egyeztetések kudarca ellenére tovább kell törekedni kell arra, hogy megalakuljon Németország következő kormánya – hangsúlyozta Frank-Walter Steinmeier német államfő hétfőn Berlinben.

Tovább lazíthat a jegybank

Az októberi, eseménytelennek mondható ülést követően kedden újból a piaci szereplők figyelmének középpontjába kerülhet a magyar jegybank.

Alkotmányellenes a kurd függetlenségi népszavazást

Alkotmányellenesnek minősítette a szeptemberi kurd függetlenségi népszavazást hétfőn az iraki legfelsőbb bíróság – közölte a bíróság egyik illetékese a Reuters hírügynökséggel.

Kiharcolták és kiszurkolták

Végül is minden jó, ha jó a vége: női rövid pályás gyorskorcsolyaváltónk után a férfi is kijutott a phjongcshangi­ téli olimpiára.

Jelentős késésnél megtévesztő a gyakorlat

A fogyasztóvédelmi intézményrendszer aktív jelenléttel és a rendszeres ellenőrzésekkel járul hozzá az online kereskedelemben a magyar vásárlók biztonságához.

Általános sztrájk kezdődött Leszboszon

A legtöbb üzlet, az iskolák és a községi hivatalok zárva maradtak hétfőn Leszboszon a görög szigeten lévő menekülttáborban uralkodó állapotok elleni tiltakozásul. Az általános sztrájkot Szpírosz Galinosz polgármester hirdette meg.

Nyártól vonja ki a posta a tértivevénycetliket

A jövő év nyarán kezdődhet meg a Magyar Posta Zrt. új, Elektronikus Kézbesítési Rendszerének (EKR) a tesztelése bizonyos településeken, majd ezt szeptembertől folyamatosan az egész országra kiterjesztené a társaság.

119 cikk 1/4 oldal