2017. május 25., csütörtök, Orbán napja

24 óra hírei

143 cikk 1/5 oldal

Tízmilliók maradhatnak egészségbiztosítás nélkül

Az amerikai Kogresszusi Költségvetési Bizottság (CBO) közzétette szerdán számításait Donald Trump egészségbiztosítási terveivel kapcsolatban, s arra jutott, hogy 2026-ig mintegy 23 millió amerikai veszítené el egészségbiztosítását, ha megszavazzák a republikánusok törvénytervezetét.

Magyar gyökerekkel Argentínában

Hamarosan tiszteletbeli konzulátus nyílik Észak-Argentínában, a Chaco provinciában található Villa Ángela településen, ahol még a polgármester is magyar.

Még több fiatal feltalálóra lenne szükség

Hazánk soha nem szűkölködött feltalálókban, de új tendencia, hogy a temérdek díjazott középiskolás diák között évről évre egyre több a lány is, ami pozitív változás.

Jakubinyi Róbert ítéletre vár Kaposvárott

Ez az ügy is kötődik a milliárdos adócsalás kapcsán elhíresült Egymásért, Egy-másért Alapítványhoz, amelynek szellemi atyja és fő irányítója volt Jakubinyi Róbert.

Tesztelnék a fuvarozók a tengelysúlymérő rendszert

Alapos tesztelésnek és finomhangolásnak kell megelőznie a tengelysúlymérő rendszer bevezetését, hogy az eszköz elérje a valódi célját – mondta lapunk kérdésére Somogyi Gábor.

Terrorhálózat állhat az elkövető mögött

A nyomozás eddigi eredményei ugyanis egyértelműen azt mutatják, Salman Abedi csupán végrehajtó volt, a merényletben használt pokolgépet másvalakitől kaphatta.

Hála

Egyetlen katona és rendőr sem tudja őt megállítani, hiszen nem hat rá sem a családja, sem a hatóságoktól való félelem, sem az emberség, sem a hazaszeretet.

Széllel szemben viziteltek

A vágyott „nyilvánosság ereje”? Összejött. Pártokon felülemelkedve egyetért az ország: gátlástalan suttyók viziteltek.

Pápai Joci alaptalannak tartja a rasszista vádat

Az én küldetésem a zene és az, hogy az ilyen rossz­indulatú politikai uszítást kizárjam – fogalmaz a zenész, aki a dalfesztiválon a nyolcadik helyen végzett.

Hat és fél év a Gulágon – könyvbemutató Debrecenben

Hat és fél év a Gulágon címmel jelent meg Barna Attila debreceni újságíró könyve Rizák István egykori elhurcolt visszaemlékezéseiből; a könyvet a 86 éves Rizák István jelenlétében mutatták be szerdán a debreceni Svetits Katolikus Intézetben.

A magyarországi fürdők többsége már kinyitott

A magyarországi fürdők többsége már kinyitott a múlt héten, több a mostani hétvégén indítja a szezont, az iskolai szünet kezdetére, június 15-re pedig minden strand kinyit – mondta Hegyi Ákos, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az MTI érdeklődésére szerdán.

Üzleti siker a fiatalság felett

Három Bajnokok Ligája-, valamint egy-egy KEK- és európai Szuperkupa-sikere mellé megszerezte első Európa-liga-diadalát a Manchester United.

Meghalt Sztálin unokája

Élete 76. évében rákbetegségben elhunyt Alekszandr Burdonszkij orosz színházigazgató, Sztálin egyik unokája.

Az év végén megnyílik a repülőtéri szálloda

Várhatóan még ebben az évben megnyílik a még építés alatt álló repülőtéri szálloda a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – jelentette be a beruházó Wing Zrt. és a Budapest Airport szerdán Budapesten a szálloda bokrétaünnepségén.

A cseh kormányfőhelyettes részt vesz a kitelepített szudétanémetek közgyűlésén

Pavel Belobrádek cseh kormányfőhelyettes részt vesz június 3-án és 4-én Nürnbergben a második világháború után Csehszlovákiából kitelepített szudétanémetek hagyományos évi közgyűlésén. Ezt maga a politikus közölte szerdán Prágában újságírókkal. A kereszténydemokrata Belobrádek az eddigi legmagasabb rangú cseh politikus, aki részt vesz ezen a rendezvényen.

Deutsch Tamás: meg kell védeni az eredményeket

Meg kell védeni azokat az eredményeket, amelyeket a 2010-es kormányváltás óta elértek – mondta Deutsch Tamás Szendrőben, a nemzeti konzultációval kapcsolatban tartott lakossági fórumon szerdán mintegy száz ember előtt.

143 cikk 1/5 oldal