2017. február 25., szombat, Géza napja

24 óra hírei

98 cikk 1/4 oldal

Rosalia időnként pislog

Az ereklyetisztelet nem kizárólag keresztény sajátság, a buddhizmusban, hinduizmusban, iszlámban egyaránt előfordul – ám megerősödése legtöbbször külső hatás következménye.

A FIFA is figyel ránk

A szombati rangadó a FIFA ingerküszöbét is elérte. A nemzetközi szövetség stábja szerdán a Videotonnál, csütörtökön a Ferencvárosnál forgatott, s jelen lesz a mai találkozón is.

Sokan nem értik, mit keres vidéken a Momentum

Az egyik felszólaló arról beszélt, nem érti, hogy a mozgalom mit keres Szegeden, amikor egyik elnökségi tagjuk sértő hangnemben ír a vidéki emberekről.

Hoppál Péter: szabad ország csak szabadon beszélhet a múltjáról

Szabad ország csak szabadon beszélhet a múltjáról, amelynek elszenvedője volt – mondta a kultúráért felelős államtitkár a kommunizmus áldozatainak emléknapján a Kovács Béla egykori kisgazda politikusról elnevezett pécsi általános iskolában tartott szombati megemlékezésen.

Trump amerikai atomfölényt akar

Csúcsszintűre akarja fejleszteni Donald Trump az amerikai nukleáris fegyverzetet, mert az Egyesült Államok lemaradásban van, közölte az amerikai elnök egy interjúban. Szavaiból kiderül: illúziónak tartja az atomfegyvermentes világ eszményét, amelyet elődje, Barack Obama 2009-ben hirdetett meg.

A gulág árnyéka

Kerekasztal-beszélgetés történész-szakértőkkel és egy gulág-túlélővel a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

Szakértő: nincs perspektívája a bevándorlóknak

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a Németországban élő bevándorlóknak hosszútávon nincs perspektívája, ha nem kapnak munkát, nem tudnak felzárkózni, akkor könnyen radikalizálódhatnak.

Jön a hetedik felvonás

A Ferencváros jégkorongcsapata hosszú évek óta nem játszott olyan fontos mérkőzést, mint péntek este, még a csilláron is lógtak az emberek.

Sokat javult a kormányba vetett bizalom

A magyar gazdaságpolitika továbbra is arra törekszik, hogy a befektetőknek vonzó és biztonságos közeget biztosítson.

Magas rangú halottja is van egy szíriai öngyilkos merényletnek

Legalább 42-en meghaltak a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló Homsz városban az állambiztonsági és a katonai hírszerzési hivatal ellen elkövetett, összehangolt öngyilkos merényletekben és lőfegyveres támadásokban szombaton, az áldozatok valamennyien biztonsági tisztségviselők – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű aktivistahálózat és a szíriai állami tévé.

Szovjetizálás Magyarországon

Hetven éve, 1947. február 25-én hurcolta el a budapesti lakásából a szovjet hatóság Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.

Életét vesztette a Perbálnál karambolozott rendőrautó utasa

Egy, a rendőrrel közös szolgálatot ellátó polgárőr vesztette életét szombaton reggel abban a rendőrautóban, amely Perbál és Tinnye között karambolozott – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

Több mint 1,2 milliárddal ösztönzik foglalkoztatást

A foglalkoztatás ösztönzésére több mint 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal az MTI-vel.

Orbán Viktor szerint agyrém Brüsszel terve

A kormányfő a közrádióban kijelentette: a nemzetközi tőke „elsősorban Soros Györgyhöz tapadó szervezetei” átléptek egy határt.

Olimpiához nem többség, egység kell

Orbán Viktor szerint nem népszavazási többség, hanem nemzeti egység alapján dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az ötkarikás játékok odaítéléséről. A kormányfő a Momentum Mozgalmat az új SZDSZ-nek tartja. A főváros jövő szerdán dönthet az olimpiai pályázat visszavonásáról. Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke szerint a kormány is hibázott, mert bízott a sunyi baloldalban.

Újabb floridai mecsetben gyújtogattak

Ismeretlen tettes szándékosan okozott tüzet Floridában egy mecsetben. Az épületben nem volt senki a gyújtogatón kívül, így áldozatok sincsenek, csak anyagi kár keletkezett.

98 cikk 1/4 oldal