2017. június 24., szombat, Iván napja

24 óra hírei

113 cikk 1/4 oldal

A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet

Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

Richard Ferrand lett Macron pártjának nemzetgyűlési frakcióvezetője

Megválasztotta nemzetgyűlési frakcióvezetőjének Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben (LREM) parlamenti csoportja Richard Ferrand volt területfejlesztési minisztert, aki ellen egy korábbi ingatlanfejlesztési ügy miatt ügyész vizsgálat indult – közölték szombaton parlamenti források.

Azeri Nagydíj – Hamilton rajtol az első helyről

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Azeri Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az élről.

Református zsinat: a református egység megtartó erő

A református egység megtartó erő, a jövőképet teszi reményteljessé – összegezte a zsinat üzenetét Zán Fábián Sándor, kárpátaljai református püspök a Magyar Református Egyház közös zsinatát követő sajtótájékoztatón szombaton a debreceni Nagytemplomban.

Elhordott Akropolisz

Óriási presztízzsel és gazdasági haszonnal jár felkerülni az ENSZ Nevelésügyi, Kulturális és Tudományos Szervezete, az UNESCO világörökségi helyszíneinek listájára.

Nem örül az EU a brit javaslatnak

Szkeptikusnak mutatkoztak pénteken a brüsszeli EU-csúcstalálkozó résztvevői Theresa May brit miniszterelnök tervét illetően, hogy London EU-tagságának megszűnése után milyen feltételekkel maradhatnak a szigetországban az uniós állampolgárok – derült ki az ülésen elnöklő Donald Tusknak az értekezletet lezáró szavaiból. A javaslat szerint 2017-ig, esetleg 2019-ig a már brit földön élők maradhatnának. Épp tegnap volt egy éve, hogy a britek többsége a brexit mellett voksolt.

Ösvény

Gaming – ezt a kifejezést lehet a leggyakrabban hallani mostanában a szerb–magyar határ térségében. Ez a játék szó migránsok által „kiterjesztett” változata.

Bronz Székelyföldnek

A magyar után a székely labdarúgó-válogatott is Európa-bajnokságon vett részt, igaz, utóbbi a világ által el nem ismert államok seregszemléjén szerepelt.

Erdő Péter: a legfontosabb az Isten és az ember szeretetének törvénye

A keresztény uralkodók és az egyház által kiadott különböző törvények és előírások a szeretet általános nagy parancsának konkrét alkalmazását segítették – jelentette ki Erdő Péter a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Szent László-emlékévének központi ünnepségén Szabolcs községben szombaton.

Két új minisztériummal bővül a szerb kormány

Megkezdődött a minisztériumokról szóló törvény vitája a szerb parlamentben szombaton, a várakozások szerint a képviselők hétfőn szavaznak a jogszabályról, amelynek eredményeként két új minisztériummal bővül a szerb kormány.

„Nem mi gerjesztettük a válságot”

Nem Magyarország, Szlovákia vagy Horvátország vonzotta a migránsokat Európába – mondta lapunknak adott interjújában Budapesten Miro Kovac.

Századvég: két év kevés lesz a kilépésre

A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.

Elszállították a budapesti Ludovika téren talált bombát

Elszállították a Ludovika téren talált bombát szombaton Budapesten, a környék lezárását feloldották – közölte Markovics Zita, Magyar Honvédség Tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Múzeumok éjszakája – Programok az ország 320 kiállítóhelyén

Országszerte mintegy 320 múzeum, könyvtár, levéltár, közművelődési és más intézmény várja ma a látogatókat különleges programokkal a 15. Múzeumok éjszakáján; a fesztivál idei kiemelt témája az értékőrzés, fővárosa pedig Debrecen.

Két embercsempészt fogtak el az 56-os úton Mohácsnál

Két embercsempészt fogtak el az 56-os úton, Mohácsnál, akik autóikban tíz illegális migránst szállítottak – közölte szombaton a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Képek a meghatározhatatlanról

Somos Miklós festményein gyakran találkozhatunk a kereszténység, a magyarság és a képzőművészet ismert alakjainak, alkotásainak vizuális felidézésével is.

Fehér foltok a futballtérképen

A héten elkészült a labdarúgó NB I sorsolása, egymást követően harmadszor tizenkét csapatra. Ez a létszám a jelek szerint bevált, bár vannak hátrányai is.

Idegen a levendulásban

A látogatás során szó esik a rejtélyes Rita doktornőről, citromfűültetvényről, óriás nyulakról és a kastély pincéjéből induló három kilométeres titkos alagútról is.

113 cikk 1/4 oldal