2017. március 30., csütörtök, Zalán napja

24 óra hírei

136 cikk 1/5 oldal

Cavusoglu: Új lendületet kell adni a török-amerikai kapcsolatoknak

Létfontosságú új lendületet adni a török-amerikai kapcsolatoknak és minden korábbinál erősebbé kell tenni azokat – jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter az amerikai hivatali kollégájával, Rex Tillersonnal tartott közös sajtótájékoztatón csütörtökön Ankarában.

A Kossuth és a Petőfi a legnépszerűbb országos adó

A 8,2 millió magyarországi felnőtt közül mintegy 7,2 millió rádióhallgató, a legnépszerűbb országos adó a Kossuth és a Petőfi rádió – tudható meg az Inspira Media Research márciusi országos hallgatottsági kutatásának eredményeiből.

Kamara: kevesen és helytelenül végrendelkeznek Magyarországon

Kevesen és helytelenül végrendelkeznek Magyarországon, a fővárosban a hibás végrendeletek több mint kilencven százalékát megtámadják – írta a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Pokolgépes merénylet Libanonban, halottak

Legalább két szíriai életét vesztette csütörtökön, amikor pokolgép robbant kocsijuk mellett egy északkelet-libanoni település határában – közölte egy helyi biztonsági forrás.

A helyi áldozatsegítő programok összhangban vannak a központi stratégiával

A helyi önkormányzatok és kormányhivatalok áldozatsegítéssel kapcsolatos megközelítése nagyon közel áll az Igazságügyi Minisztérium (IM) által elfogadott áldozatvédelmi stratégiához – mondta a tárca igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön egy budapesti konferencián.

Putyin Finnországban találkozna Trumppal

Vlagyimir Putyin orosz elnök kész lenne találkozni amerikai hivatali partnerével, Donald Trumppal az északi sarkköri országok finnországi csúcstalálkozóján.

Olaszország „kulturális kéksapkásokkal” védené a világörökséget

A világörökség védelmére külön nemzetközi erő felállítását szeretné elérni Olaszország a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7-csoport kulturális minisztereinek első tanácskozásán, amelyet olasz kezdeményezésre hívtak össze Firenzébe.

NATO-főtitkár: fenn kell tartani a párbeszédet Oroszországgal

Amikor a feszültség erősödik, a párbeszéd fenntartása a legfontosabb, ezért minden körülmények között folytatni kell azt Oroszországgal – jelentette ki a NATO-Oroszország Tanács brüsszeli ülését követően csütörtökön Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára.

Böjte Csaba a szeretet lényegéről

Nagyböjtöt az egyház Húsvétra való felkészülés időszakaként alapította, és ennek az időszaknak az értelmét a húsvéti titok fényéből nyeri – mondta el a ferences rendi szerzetes.

Krisán Lászlót választották meg a BKIK elnökének

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) csütörtöki küldöttgyűlése Krisán Lászlót, a Szőlőhegy Vendégfogadó Kft. ügyvezetőjét – aki a Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója, az MKIK alelnöke – választotta titkos szavazással elnöknek, miután a korábbi vezetés visszaadta mandátumát.

Veszélybe kerülhet a nyíregyházi buszközlekedés

A város közgyűlése csütörtökön úgy döntött, hogy levélben fordulnak Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, a feladat- és hatáskörrel rendelkező tárca vezetőjéhez.

Megkapta a Paks II. projekt a telephelyengedélyt

Aszódi Attila rendkívül fontos mérföldkőnek nevezte az engedély kiadását. A paksi telephely alkalmas arra, hogy ott az új blokkokat felépítsék.

Több mint 13 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma 2016-ban

A fővárosi regisztrált bűncselekmények száma 2016-ban 13,4 százalékkal csökkent – 72 ezer 709-ről 62 ezer 934-re – az előző évhez képest, ugyanakkor a múlt évben Budapesten 11-gyel több emberölés történt mint 2015-ben – derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) által készített beszámolóból, amelynek elfogadásáról jövő szerdai ülésén dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

Frontális ütközés Szentkirálynál, két ember meghalt

Két ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor két személygépkocsi frontálisan összeütközött a Bács-Kiskun megyei Szentkirály közelében csütörtökön délután – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A hawaii bíróság ismét döntött Trump beutazási rendeletéről

Derrick Watson hawaii szövetségi bíró határozatlan idejűre módosította a felfüggesztését annak a rendeletnek, mellyel Donald Trump amerikai elnök átmenetileg korlátozni kívánta a beutazást az Egyesült Államokba hat, muzulmán többségű országból. A döntés ellen a kormány fellebbezhet. 

Kőbe taposott múltunk

Az utóbbi egy évben három gigászi méretű dinoszaurusz-lábnyomot találtak bolygónk különböző pontjain – a héten 175 centiméteres lenyomat került elő.

136 cikk 1/5 oldal